Starea de urgență se prelungește cu încă o lună! Anunțul a fost făcut de autorități

Publicat: 18 mai 2020, 09:21 Autor: Elena News
Starea de urgență se prelungește cu încă o lună! Anunțul a fost făcut de autorități

Starea de urgență se prelungește cu încă o lună! Anunțul a fost făcut de autorități. Premierul Spaniei, Pedro Sanchez a fpcut acest anunț, Spania fiinduna dintre țările cele mai afectate de noul coronavirus și, într-o astfel de situație medicală gravă situația rămâne îngrijorătoare.

Din cauza pandemiei de coronavirus, în Spania a fost decretată stare de urgență pe 14 martie și ar trebui să se încheie pe 24 mai. Însă, premierul Pedro Sanchez a anunțat, potrivit El Pais, că dorește ca starea de urgență să fie prelungită cu încă o lună.

În Spania au fost înregistrate  230.000 de contaminări confirmate şi peste 27.000 de decese din cauza COVID-19, relatează Cancan.

În România a fost instituită starea de alertă. Începând de azi, cei care vor să iasă din localitatea în care stau trebuie să aibă o declarație pe propria răspundere în care să fie precizat motivul deplasării.

De asemenea, masca de protecție este obligatorie în toate spațiile publice închise, în magazine și în mijloacele de transport în comun. Amenzile pentru nerespectarea acestor reguli se ridică la 2.500 de lei.

Ce trebuie să ai mereu la tine începând de azi

Relaxarea restricțiilor aduce cu sine obligativitatea purtării măștii de protecție în spațiile închise. Masca trebuie purtată în spațiile comerciale, mijloacele de transport în comun, la locul de muncă și în alte spații închise. Această măsură a devenit obligatorie încă de vineri, de când România a intrat în stare de alertă, însă abia de astăzi vor putea fi aplicate sancțiuni pentru nerespectarea ei.

La fel ca în cazul măștii de protecție, și obligativitatea de a completa o declarație pe propria răspundere pentru părăsirea localității este valabilă de vineri.

Declaraţia pe proprie răspundere poate fi scrisă și de mână. Declarația pe propria răspundere trebuie să cuprindă numele și prenumele, data nașterii, adresa locuinței, motivul și locul deplasării, data și semnătura.

Publicat: 18 mai 2020, 09:21 Autor: Elena News
Autor: Elena
Deși a studiat Dreptul, Elena Toader iubește să scrie, având o experiență vastă în domeniul jurnalismului. Și-a început cariera în…...
Pe aceeași temă