Stafidele reprezinta o alegere excelenta cand vine vorba de fructe uscate.
Acestea contin zaharuri sanatoase, fiind indicate in special persoanelor aflate in perioade de covalescenta. Stafidele mai sunt foarte bune de consumat si imediat dupa eforturi consirabile, la nivel fizic sau intelectual.
Stafidele sunt considerate cele mai sanatoase fructe uscate, deoarece contin fier si cupru, alaturi de o cantiate insemnata de fibre. O gustare din aceste fructe poate tine de foame chiar si cateva ore!
Stafidele sunt considerate cele mai sanatoase fructe uscate. Pentru ca dau organismului si un aport important de antioxidanti, acestea sunt recomandate sa fie consumate zilnic. Totusi, nu trebuie depasita cantitatea de 70-100 de grame din aceste fructe.
„Stafidele reprezinta o buna sursa de antioxidanti, care intervin in procesul de dizolvare si eliminare a colesterolulu. In plus, sunt foarte bogate in potasiu. Ele se includ in alimentatia persoanelor care au probleme cu ritmul cardiac sau tensiunea ateriala. Mai contribuie in mare masura la reglarea si normalizarea activitatii cardiace”, a explicat medicul Denisa Zaharia, potrivit adevarul.ro.
Stafidele sunt eficiente si in ridicarea sistemului imunitar, mai ales cand e vorba de infectii ce afecteaza pielea sau sangele. Fitonutrientii fenolici care sunt prezenti in stafide poseda si proprietati antibacteriene.
Fata de alte fructe uscate, stafidele isi pastreaza cele mai bine calitatile antioxidante. Acestea au un rol important in prevenirea aparitiei tumorilor maligne, si ajuta celulele sa isi pastreze functia normala. Mai mult, stafidele sunt recomandate si pentru ca trateaza starile febrile, fiind foarte bune pentru cei mici, atunci cand se imbolnavesc.
In componenta acestor fructe uscate se regaseste si o cantitate importanta de cupru, dar si de fier. Acestea sunt utile in combatera anemiilor. Stafidele mai contin si numeroase vitamine sau minerale, precum acidul ascorbic, fosforul sau niacina piridoxina.
Pentru ca mai contin si probiotice, stafidele ajuta la mentinerea unui mediu sanatos in colon, favorizand si digestia. Stafidele pot trata si constipatia, pentru ca fibrele pe care le contin reduc colesterolul „rau” si imbunatatesc functia intestinelor. De asemenea, magneziul din stafide reduce aciditatea din stomac.