Șofer filmat când depășește pe linie continuă, în curbă: „Mi se fâlfâie”

Publicat: 03 nov. 2019, 12:47 Autor: Simona Ciao.ro
Șofer filmat când depășește pe linie continuă, în curbă: Mi se fâlfâie

Un șofer a fost filmat pe un drum din județul Suceava când încearcă să depășească pe linie continuă un camion, într-o curbă strânsă.

Șofer filmat când depășește pe linie continuă. Atunci când i se atrage atenția, prin stație, că a fost filmat, șoferul răspunde cu „Mi se fâlfâie”. Poliția Suceava spune că nu poate interveni.

Șoferul a fost filmat în urmă cu câteva zile pe un drum din județul Suceava, încercând în repetate rânduri să depășească un camion.

Șofer filmat când depășește pe linie continuă

Șofer filmat când depășește pe linie continuă

În cele din urmă, șoferul depășește camionul pe linie continuă, într-o curbă strânsă la dreapta. Pe sens opus vine o altă mașină, impactul fiind evitat doar pentru că șoferul acesteia încetinește și trage pe dreapta cât de mult îi permite strada.

Un șofer îi atrage atenția, prin stație, celui care a depășit pe linie continuă că l-a filmat, iar acesta îi răspunde „Mi se fâlfâie de fimarea ta”. Discuția între cei doi șoferi continuă într-un limbaj agresiv din partea celui care a depășit.

Poliția Suceava spune că nu poate interveni în acest caz.

„Conform legislației rutiere, contravenție la regimul rutier se constată doar în mod direct de către politistul rutier sau cu aviz de politie rutieră, iar mijloacele de probă sunt preluate doar prin mijloace tehnice omologate. Asfel că în acest caz, abaterea rutieră săvârșită poate rămâne nepedepistă”, a declarat pentru MEDIAFAX purtătorul de cuvânt al IPJ Suceava, Ionuț Epureanu.

Un caz similar s-a petrecut în județul Iași, în vara acestui an, când un şofer a făcut o depăşire deosebit de riscantă, la intersecţia cu drumul spre Mogoşeşti. Bărbatul de 41 de ani a intrat în depăşire într-o curbă uşoară la stânga, a evitat la milimetru coliziunea frontală cu maşina care venea din sens opus, a ajuns pe acostament unde a intrat în derapaj, dar a reuşit să recapete controlul abia după ce a ajuns din nou pe contrasens. Din fericire în acel moment banda era liberă.

Imaginile filmate de un alt şofer cu o cameră de bord au ajuns pe Facebook, iar Poliţia Rutieră s-a autosesizat şi a reuşit să-l identifice pe şofer. Acesta a fost amendat cu 580 de lei şi i s-a suspendat permisul pentru 30 de zile.

Publicat: 03 nov. 2019, 12:47 Autor: Simona Ciao.ro
Pe aceeași temă