Mamă în stare gravă după ce i s-a scos uterul. Medicul nu a operat-o fiindcă anestezistul nu lucrează după-amiaza

Publicat: 03 Nov. 2019, 10:24 Life
Mamă în stare gravă după ce i s-a scos uterul. Medicul nu a operat-o fiindcă anestezistul nu lucrează după-amiaza

Cazul a revoltat o lume întreagă, fiindcă femeia a fost supusă unei crunte suferințe.

Mamă în stare gravă după ce i s-a scos uterul. Starea femeii s-a agravat după o operație de cezariană, fiindcă nu a putut fi operată la spitalul din Târgu Neamţ.

Motivul îl constituie programul anestezistului, fiindcă acesta aparent nu lucrează după-amiaza, programul doctorului fiind până la ora 14.00.

Mamă în stare gravă

Mama in stare grava

Astfel că după ce au realizat că starea pacientei se agrava, medicii au cerut transferul acesteia cu elicopterul, la alt spital și au reușit să-i salveze viaţa, însă doctorii de la Maternitatea din Iaşi au fost nevoiţi să îi scoată uterul.

Femeia în vârstă de 34 de ani este la a doua naștere, iar la scurt timp după operație a început să se simtă rău. I-a scăzut tensiunea arterială, s-a pornit o hemoragie, s-a efectuat ecografia abdominală, după care s-a constatat prezenţa lichidului abdominal.

Trebuia să fie operată de urgență, însă programul medicului anestezist din spital se încheiase la ora 14, iar celălalt era în concediu. Medicii n-au avut de ales și au cerut ajutorul Maternităţii Cuza Vodă din Iaşi.

Femeia a fost adusă în şoc hemoragic şi a beneficiat de serviciile de reanimare şi terapie intensivă de către echipajul de la SMURD şi de pe elicopter.

La Maternitatea Cuza Vodă, femeia a fost dusă direct în sala de operaţii fiindcă acumulase în abdomen trei litri de lichid. Iar pentru a-i salva viaţa, medicii au fost nevoiţi să-i scoată uterul.

Publicat: 03 Nov. 2019, 10:24 Life
Pe aceeași temă