De cele mai multe ori se intampla ca pe timpul calatoriei cu avionul sa nu avem posibilitatea sa mancam ceea ce ne dorim. Insa, mesele sanatoase nu ar trebui neglijate, daca avem deja un astfel de stil de viata.
Cativa bucatari celebri au dezvaluit un truc prin care pasagerii pot combate sentimentul ca vor ramane cu stomacul gol, mai ales daca au in fata un drum de cateva ore cu avionul.
Acestia au recomandat doua mancaruri pe care, daca e cu putinta, ar trebui sa le comandam pe timpul calatoriilor cu avionul. Daca nu este posibil acest lucru, de preferat ar fi sa mancam inainte sa ne imbarcam in aparatul de zbor, pentru ca exista riscul sa resimtim o stare de rau, mai ales la o altitudine foarte mare.
Celebrul bucatar britanic Gordon Ramsay a povestit ca el nu mananca niciodata atunci cand calatoreste cu avionul. Prefera sa faca acest lucru inainte de imbarcare si viziteaza cateva restaurante din incinta aeroportului.
Cele pe care Gordon Ramsay le cauta sunt in special restaurantele cu specific italian, pentru ca e de parere ca acolo mancarea va fi intotdeauna proaspata si preparata chiar pe loc.
Acesta a povestit ca nu mananca nimic atunci cand are de facut o calatorie cu avionul din pricina felului in care sunt depozitate felurile de mancare ce ajung sa le fie servite pasagerilor. De multe ori conditiile nu sunt tocmai cele recomandate.
Pe de alta parte, un alt specialist in gastronomie pe nume Fritz Gross a povestit recent, in cadrul unui interviu, ca le recomanda persoanelor care calatoresc cu avionul doua preparate. Acestea ar trebui, in mod normal, sa se regaseasca in orice meniu.
Secretul meselor din avion pare sa fie reprezentat de doar doua alimente, pe care le putem consuma cu incredere. Primul fel de mancare ar fi orezul prajit, pe cand cel de-al doilea e tocana. Daca nu e disponibila cea cu carne de vita, si cea doar din legume reprezinta o varianta buna.
Cele doua feluri de mancare sunt cele mai de incredere, pentru ca nu se degradeaza daca sunt depozitate pentru mai mult timp si reincalzite. „Cei din echipaj ar putea porni cuptoarele, dar dupa incep sa existe zone cu turbulente. Va puteti imagina ce se intampla cu mancarea”, a spus Fritz Gross.
(sursa: independent.co.uk)