Sfarsitul lumii a fost prezis cu 50 de ani in urma, prin intermediul unui computer.
Mai exact, la inceputul lui 1970, un inginer de la universitatea americana MIT prezicea ce se va intampla cu omenirea. Si, desi suna foarte bizar, sfarsitul lumii a fost calculat cu ajutorul unui model matematic.
Sfarsitul civilizatiei umane de pe Terra a fost descoperit de omul de stiinta din Statele Unite, dupa ce a folosit un calculator ca sa poata determina acesti factori. De asemenea, in momentul in care si-a publicat lucrarea, el a fost criticat de comunitatea stiintifica.
Un model matematic realizat la inceputul anilor ’70 de catre acel inginer de la universitatea MIT a prezis sfarsitul lumii. Un lucru absolut infiorator, mai ales pentru acea perioada cand nu se stiau foarte multe informatii.
Totodata, omul de stiinta a semnalat sfarsitul civilizatiei umane de pe Pamant. Modelul a fost bazat pe lucrarea lui Jay Wright Forrester, considerat parintele sistemului dinamicii, si a fost utilizat de patru dintre studentii sai.
Cercetatorii au fost angajati de catre organizatia Club of Rome, pentru prezicerea unui viitor in care populatia de pe Terra este in crestere, insa resursele planetei noastre sunt finite, noteaza descopera.ro.
Cercetarea a fost denumita „The Limits of Growth” (n.r.: „Limitele Cresterii”) si a fost cunoscuta ca „una dintre cele mai importante lucrari din 1970”. Doar ca, nu oferea o perspectiva optimista asupra viitorului.
Modelul prin care s-a prezis sfarsitul lumii a analizat cinci factori. Acestia au fost cresterea populatiei, productia agriculturii, resursele care nu se regenereaza, productiile industriale si generatiile de populatii.
Prin intermediul acestui model computerizat care a fost denumit „World3”, a fost prezisa o traiectorie a colapsului societatii noastre in timpul acestui secol. Printre calcule nu au fost insa incluse si variabilele schimbarilor climatice.