În timp ce Ducele este de o viaţă în sânul Familiei Regale, Kate a adoptat stilul de trai regal de aproximativ 20 de ani, timp în care neînţelegerile, despărţirile şi scandalurile amoroase nu au stat departe nici de ei.

Puțini fani știu că au avut parte și de o despărțire după 3 ani de relație. William și Kate s-au cunoscut în 2001, fiind studenți la aceeași facultate,  Universitatea St. Andrews din Scoția.

În 2013, cei doi au început să iasă împreună iar în 2007 au făcut un pact de a se căsători într-o zi, fără a se grăbi, potrivit lui Katie Nicholl. Tot în 2007, din păcate, cei doi s-au despărțit.

Despărțirea a fost de scurtă durată însă, căci și-au dat seama că nu sunt fericiți unul fără celălalt.

Au depăşit situaţiile-limită, au împreună trei copii, însă Kate şi William au, de asemenea, şi o regulă strictă, de la care nu se abat, care îi ajută să ţină mariajul puternic.

Este vorba despre obiceiul de a nu aşeza noaptea capul pe pernă, dacă sunt supăraţi unul pe celălalt, ci să discute până lămuresc orice problemă le poate distruge căsnicia.

Kate și Prinţul William își educă cei trei copii după un set de reguli stricte

Ducele și Ducesa nu se dezic de reguli stricte nici atunci când vine vorba de educația celor trei copii pe care îi au împreună. Potrivit The Mirror, setul strict de reguli include chiar și interdicția de țipa, de a striga sau de a se uita la televizor, înainte de cină. Se spune că Ducele și Ducesa de Cambridge insistă asupra copiilor lor, Charlotte, Louis și George, să nu adoarmă triști sau supărați.

De asemenea, cei mici sunt încurajați să spună întotdeauna ce îi deranjează pentru a-i ajuta pe aceștia să treacă peste o anumită problemă sau cel puțin să le explice ce e bine și ce e rău sau ce au greșit. Mai mult decât atât, aceste reguli sunt respectate și de cei doi soți, pentru a le arăta micuților un comportament frumos.