Se ieftinesc locuintele! Veste buna pentru cei care apeleaza la programul Prima Casa

Publicat: 28 aug. 2019, 15:33 Autor: Simona Life
Se ieftinesc locuintele! Veste buna pentru cei care apeleaza la programul Prima Casa

Modificarea programului Prima casa aduce schimbari mari care ii avantajeaza pe cei care doresc sa faca o achizitie.

Se ieftinesc locuintele! Prin noua varianta a programului Prima casa se va ajunge la ieftinirea locuintelor, analistii afirmand ca modificările il vor face sa se transforme intr-un program social.

In prezent, 80% din credite sunt contractate prin programul Prima Casa iar analistii sunt de parere ca din aceasta cauza piata imobiliara este distorsionata.

Se ieftinesc locuintele!

Se ieftinesc locuintele

Guvernul a facut cateva modificari in urma carora volumul creditelor vor scadea cu cel putin 30-40%, ceea ce va duce la o scadere a pretului locuintelor, tinand cont ca in ultimele 12 luni oferta a crescut cu 12 procente, potrivit datelor INS.

Pe de alta parte, cererea a scazut cu 23%, dupa cum reiese din cifrele Agentiei Nationale de Cadastru. BNR a confirmat scaderea cu 10 procente a creditelor imobiliare in primul semestru al acestui an, dupa plafonarea gradului de indatorare la 40% incepând cu 1 ianuarie 2019.

Din ianuarie pana in iunie, pretul mediu a crescut cu 41%, fiind cel mai mare procent din Uniunea Europeana, de două ori mai accelerat decat cresterea costurilor.

Conform noului program „O familie, o casa”, veniturile nete lunare ale beneficiarului nu pot depasi valoarea de 4.500 lei, suma crescand doar in cazul in care familia are unul sau mai multi copii. In acest caz, veniturile nete lunare ale familiei nu vor depasi valoarea de 7.000 lei, potrivit Digi24.

Publicat: 28 aug. 2019, 15:33 Autor: Simona Life
Pe aceeași temă
×