EXCLUSIV | Mihai Trăistariu face afaceri bune la mare! Cum își bagă artistul în buzunar 30.000 de euro! „Mă tentează să-mi fac un hoteluț”

Publicat: 18 iun. 2024, 17:00 Autor: Dora Bazavan Vedete

Mihai Trăistariu a dat lovitura cu afacerile pe care le are la mare. Artistul s-a dezvoltat frumos în zona turismului pe litoral și face bani din închirierea apartamentelor de la malul marii. Lui Mihai Trăistariu îi merge din ce în ce mai bine și se gândește serios ca pe viitor să se extindă și să își construiască și un hotel al lui. Ciao.ro are toate detaliile!

Ai început deja să închiriezi apartamentele de la mare pentru sezonul estival?

Am început de la 1 aprilie să închiriez anul ăsta, am avut turiști și de Paște și de 1 Mai, a fost plin. Eu sunt mai ieftin un pic, adică chiar dacă suntem în Mamaia Nord, și chiar dacă astea sunt la malul mării, am lăsat mereu garda jos ca să le pot închiria, să știu că sunt pline.

Cum îți merge?

Deci la ora asta am rezervat, trei sferturi din vară s-a rezervat, mai am așa câteva mici goluri, dar se ocupă.
Mă ocup foarte bine de promovare, de la 1 ianuarie le tot postez, le am și pe Booking și pe AirBnB și atunci să iau rezervări din toate părțile și mai am foarte puține zile libere, deci sunt destul de încântat.

Cu apartamentul de lux de la mare cum îți merge? Cu cât închiriezi practic toate apartamentele pe care le ai la mare?

Apartamentul de 5 stele e aproape gata, deja se mobilează acum, în maximum 2-3 săptămâni e gata. Vara asta merg înainte și cu apartament de lux pe care mi l-am cumpărat în ianuarie pe firmă. Mi-am făcut o rată de 1.000 de euro pe lună și mi-am mai luat unul de lux de 5 stele, care e chiar în „buza” mării, într-un complex de 1.000 de apartamente, cu piscine, cu magazine, cu fitness, cu spa, acela va fi de 5 stele, o să fie 180 de euro pe noapte, pentru că e de lux. Dar celelalte, normale, pe care le dau deja pentru a cincea vară, sunt 200 de lei/noapte în aprilie-mai, 250 de lei pe noapte un apartament în iunie și septembrie, iar iulie cu august, care e vârful, le dau cu 350 de lei pe noapte. În Mamaia Nord, fără 500 de lei nu discuți pentru același tip de apartamente.
Deci mi-am păstrat prețul mai mic ca să știu că se umple și că am tot timpul turiști.

Mihai Trăistariu face afaceri bune la mare!

La finalul unei astfel de veri pline, să zicem, cu câți bani rămâi în buzunar?

După o vară din asta eu rămân undeva cu 30.000 de euro și sunt destul de mulțumit. Acum o să am și apartamentul  de lux, care rămâne deschis tot anul.
Are acolo tot ce trebuie, farmacie, market, în același complex cu 1.000 de apartamente. El va fi deschis, are recepție, acolo e ca un hotel, practic. Și atunci pot să-l țin deschis tot anul, au piscine calde, piscine reci, piscine de toate, cu saune, cu toate.
Deci oamenii pot să vină și iarna cu familie, cu tot ce trebuie, și să stea acolo.

Îți merge bine cu acest business în zona de turism!

Pe partea de turism îmi merge foarte bine și de asta vreau să mă mai dezvolt. Mă tentează și mă obsedează să-mi fac un hoteluț mai micuț, dar trebuie să văd, să mă apuc de strâns bani.
Găsesc întâi un teren și apoi să pot să construiesc. Îmi place cum am evoluat așa pe business, nu mă așteptam eu acum 5 ani să fiu un om de afaceri. Credeam că o să fiu doar artist, dar uite că merge.
Și mai am și o Academie de Arte, care a aniversat 10 ani, chiar pe 5 iunie am făcut o aniversare mare, mare, un concert aniversar. Practic am 3 surse de venit. Cântatul, care merge foarte bine și în weekend am la Craiova, adică permanent în fiecare weekend plec și în timpul săptămânii.

Ai început deja și cântările pe litoral?

Am început de luni acum să cânt pe litoral, în fiecare seară, la resorturi, la terase, teatre de vară și la restaurante. Am seară de seară câte 2-3 locuri unde cânt. Deci, cu cântatul și cu Academia de Arte din Constanța și cu apartamentele sunt 3 surse de venit, care mă salvează de orice pandemie, de orice situație neplăcută.
Sunt un fericit!

Publicat: 18 iun. 2024, 17:00 Autor: Dora Bazavan Vedete
Am terminat Facultatea de Filosofie și Jurnalism din cadrul Universității "Spiru Haret" și mi-am dorit întotdeauna să profesez în acest…...
Pe aceeași temă
×