Școli din Capitală, direct în scenariul roșu! Elevii vor învăța online

Publicat: 10 Sep. 2020, 14:51 Arhiva
Școli din Capitală, direct în scenariul roșu! Elevii vor învăța online

Două şcoli din Capitală se închid chiar înainte de deschiderea anului şcolar, având în vedere că ele încep cu un scenariu roşu, care se aplică în această perioadă de pandemie de coronavirus, relatează antena3.ro.

Şcoala Gimnazială ”I. G. Duca” din Bucureşti, o unitate şcolară foarte cunoscută, şi o altă şcoală din sectorul 3 al Capitalei. Decizia a fost luată, după ce la şcoala Duca s-au înregistrat trei cazuri de infectare cu coronavirus în rândul personalului. Astfel, la această şcoală din Bucureşti, cursurile se vor face on-line. În cel de-al doilea caz, este vorba despre Şcoala nr. 30 din sectorul 3 al Capitalei. Şi acolo, se va aplica scenariul roşu, adică toţi elevii vor învăţa on-line.

Acolo, o femeie de la curăţenie a fost confirmată cu COVID-19 şi multe persoane din şcoală sunt contacţi direcţi ai acesteia, pentru că au mers la unitatea de învăţământ, ca să pregătească deschiderea noului an şcolar.

„Școala începe pe 14 septembrie”

Ministrul Educaţiei, Monica Anisie, a declarat că şcoala va începe pe 14 septembrie, scenariul de urmat fiind decis de fiecare unitate de învăţământ în funcţie de situaţia epidemiologică.

„Începe şcoala pe 14 septembrie, chiar dacă au fost discuţii cu anumiţi specialişti epidemiologi care recomandau să amânăm începutul de an şcolar sau să începem în sistem online tocmai pentru ca boala să se poată consuma. Noi aşteptăm de la DSP rapoartele privind situaţia epidemiologică pe fiecare localitate şi urmează ca fiecare unitate de învăţământ să aleagă scenariul în funcţie de situaţia epidemiologică. Până la acest moment, inspectorii au spus că sunt optimişti ca în 80% din unităţi să începem şcoala fizic. Luni aflăm care e situaţia epidemiologică după care vom putea să dăm toate datele necesare”, spunea, recent, ministrul Educaţiei, Monica Anisie, la Antena 3.

Publicat: 10 Sep. 2020, 14:51 Arhiva
Pe aceeași temă