Scene ireale in Mehedinți. O asistentă, replici șocante către o fată bolnavă: „Alte calmante nu am, vrei să te omor eu?”

Publicat: 19 iul. 2019, 11:33 Autor: Simona Ciao.ro
Scene ireale in Mehedinți. O asistentă, replici șocante către o fată bolnavă: Alte calmante nu am, vrei să te omor eu?

O anchetă a început la Spitalul Judeţean din Drobeta Turnu Severin.

Scene ireale in Mehedinți. O asistentă a fost filmată când s-a răstit la o fată bolnavă și la mama acesteia. „Alte calmante nu mai am ce să îţi fac, copilule, înţelegi? Vrei să te omor eu?”, îi spune asistenta tinerei.

Incidentul a avut loc în urmă cu două nopţi. Fata de 16 ani, internată pentru un consult de ortopedie pediatrică avea dureri, iar mama ei a solicitat în repetate rânduri ajutor de la asistentă.

Scene ireale in Mehedinți

Scene ireale in Mehedinți

Iniţial cadrul medical a anunţat-o pe aparţinătoare că o dă afară din spital, iar apoi a strigat la pacientă „alte calmante nu mai am ce să îţi fac, copilule, înţelegi? Vrei să te omor eu?”.

Ancheta de la spital a pornit după ce imaginile cu asistenta care ţipa la pacientă au fost publicate în presă.

Pe imagini se poate observa cum mama pacientei merge la asistentă şi o roagă să vină pentru că îi este rău fetei. „Nu am ce să îi fac şi o să chem gardienii să vă scoată afară dacă nu vă potoliţi”, este reacţia cadrului medical.

Asistenta continuă discuţia şi îi cere femeii să părăsească spitalul, pe motiv că ar fi agitat toţi pacienţii internaţi în acea secţie. Când ajunge la patul fetei, asistenta începe să strige la pacientă: „Dacă nu te potoleşti, o să chem medicul, o să te ducă în terapie, am reclamaţii, alte calmante nu mai am ce să îţi fac, copilule, înţelegi? Vrei să te omor eu?”.

Reprezentanţii unităţii medicale susţin că adevărul este la mijloc şi că în momentul în care a întrebat-o dacă vrea să o omoare, asistenta s-ar fi referit la faptul că deja îi dăduse prea multe calmante şi exista riscul unei supradoxe.

„A început o anchetă internă, urmează să vedem ce s-a întâmplat de fapt deoarece, ca în toate aceste filmări, adevărul este la mijloc. Pacienta respectivă primise o mulţime de tranchilizante şi aparţinătoarea insista să i se mai facă pentru că o doare. Era 2 noaptea, vă daţi seama, era muncă pe acolo, fiind secţie de chirurgie şi probabil asistenta a fost puţin mai nervoasă.

Şi când i-a zis că vrea să o omoare, de fapt nu a fost ideea că să o omoare pe ea, că să îi facă tranchilizante fără recomandarea doctorului, pentru că aparţinătoarea a solictat acest lucru vreo două ore”, a declarat, pentru MEDIAFAX, purtătorului de cuvânt al spitalului, Cristian Jianu.

Publicat: 19 iul. 2019, 11:33 Autor: Simona Ciao.ro
Pe aceeași temă
×