Sarbatoare 15 februarie: romanii il cinstesc pe Sfântul Apostol Onisim. De ce e bine sa aprinzi o lumanare, la biserica, azi

Publicat: 14 Feb. 2019, 17:56 Life

Azi este o sarbatoare importanta, dar de care multi romani nu stiu. Este bine ca, in aceasta zi, an de an, sa te duci la biserica sa aprinzi lumanari.

Sarbatoare 15 februarie: romanii il cinstesc pe Sfântul Apostol Onisim. A fost unul din ucenicii Sfantului Apostol Pavel si este sarbatorit pe 15 februarie. A fost sclav in Colose, Frigia, la un demnitar al cetatii numit Filimon. Era crestin si a fost ales episcop, devenind unul din cei 70 de apostoli sfinti.

Dar Sfantul Onisim a gresit la stapanul lui. Cum se temea de pedeapsa, a ales sa fuga. S-a dus la Roma unde a fost botezat de Sfantul Apostol Pavel. A devenit mesager al lui, ducandu-de de la Roma la Colose cu o scrisoare importanta. Aceasta se afla in Noul Testament sub titlul ‘Epistola catre Filimon’.

Sarbatoare 15 februarie – Sfântul Apostol Onisim

„Pentru dragoste, îţi fac mai degrabă o rugăminte. Aşa cum sunt eu, Pavel, ca un bătrân, iar acum şi pus în lanţuri pentru Iisus Hristos, te rog pe tine pentru fiul meu, pe care l-am născut fiind în lanţuri, Onisim, cel ce altădată nu-ţi era de folos, dar acum şi ţie şi mie de folos, pentru aceasta ţi l-am trimis, pe el însuşi, adică inima mea; primeşte-l” (Ep. Fm 1, 9, 10, 11, 12).

Cu ajutorul Sfantului Apostol Pavel, Sfantul Apostol Onisim a devenit un om liber. Stapanul i-a oferit cel mai de pret dar – libertatea – si Sfantul Onisim s-a intors la Roma. A slujit sfintilor apostoli pana la moarte. Se spune ca, pe 15 februarie e bine sa te duci la biserica sa aprinzi lumanari in cinstea lui si sa il rogi sa te apere de boli.

În cele din urmă a ocupat scaunul episcopal din Efes, după Sfântul Timotei şi după Sfântul Ioan Evanghelistul. A fost ucis în timpul împăratului roman Traian (98-117) pentru mărturisirea credinţei creştine, informeaza romaniatv.net.

Publicat: 14 Feb. 2019, 17:56 Life
Pe aceeași temă