Iarna asta uita de traditionala salata de muraturi sau de varza murata si incearca o salata care ii innebuneste pe chinezi.
Salata din urechi de lemn marinate, reteta ca la restaurantul chinezesc, e un deliciu. Serveste-o la o masa oferita prietenilor si vei primi numai laude. Ai nevoie de cateva ingrediente care nu sunt foarte scumpe si cel putin o ora din timpul tau liber.
2. Dupa hidratare se spala bine intr-o sita. Toate ciupercile trebuie sa fie moi; se verifica la mana. Daca sunt tari, nu au fost hidratate corect. Se pun la scurs cateva minute.
3. Se face marinada: se taie marunt ceapa si se pune intr-o tigaie incinsa cu ulei. Se lasa la rumenit.
4. Dupa ce s-a rumenit ceapa, se opreste focul si se adauga in tigaie otet, sare, coriandru, usturoi pisat si chilli. Se amesteca bine.
5. Sosul din tigaie se pune peste ciupercile hidratate si se amesteca bine. Se lasa cateva minute la intrepatruns, dupa care se gusta. Se mai condimenteaza dupa gust, doar daca e nevoie.
6. Se da la rece timp de 1 ora. Se orneaza cu susan alb sau negru (de care aveti) si cu ceapa verde taiata proaspat, oblic. Pofta buna!
Sursa: lalena.ro