Daca esti fan somon afumat si salata de boeuf afla ca poti combina aceste doua alimente cu succes!
Salata de boeuf cu somon afumat e o reteta inedita. Nu multi romani o consuma desi are un gust aparte. Cu toate astea, e indicata pentru seara de Revelion cand e bine sa mananci peste, nu carne de pasare. Daca esti fan somon afumat, avem pentru tine si o reteta de salata de boeuf cu piept de pui, o reteta de salata de boeuf cu carne, traditionala de an de an, si o reteta de salata de boeuf fara carne, pentru vegetarieni.
doi-trei cartofi
un morcov
5 castraveți murați
3 linguri mazăre
un ou
150 grame somon afumat
măsline
maioneză
Morcovul, cartofii și oul se fierb și se lasă la răcit. Cartofi se fierb separat, in coaja, apoi se lasa putin la racit. Dupa ce se racesc, se taie în cubulețe. Oul trebuie fiert tare. Galbenusul il puteti folosi la maioneza.
Măslinele se taie în patru. Daca sunt prea sarate, se lasa in apa rece la desarat, cateva ore. Apoi se scot si se lasa la scurs. E important ca ingredientele sa nu lase zeama sau salata nu se va aseza bine pe platou.
Castraveții murați se taie în bucăți mici, tot cubulete. Se scurg bine de zeama, cum ati lasat si maslinele sa se scurga.
Somonul afumat se taie în șuvițe, dupa dimensiunea care va este voua pe plac.
Se pun cartofii, morcovul, castraveții, măslinele și somonul într-un bol, se amestecă bine.
Se adaugă oul şi mazărea. Se pune sare după gust și se ornează cu maioneză.
Sursa: libertatea.ro