Salata de boeuf, reteta originala, ca la mama acasa!

Publicat: 12 Dec. 2018, 18:01 Retete & Diete

Vin sarbatorile si, de pe masa festiva, nu poate lipsi invitatul special din fiecare an: salata de boeuf.

Aceasta reteta s-a schimbat mult pe parcursul anului. Dar inca exista reteta originala de salata de boeuf pe care ti-o vom prezenta azi. Ai nevoie de cateva ingrediente proaspete si ore libere pentru a o face. Sfatul nostru este sa folosesti maioneza facuta in casa, nu din comert. Asa vei avea garantat gustul din copilarie!

Salata de boeuf, reteta originala – ingrediente

Pentru supa de vita:

800 g carne de vita cu os pentru supe, ciorbe – cca. 500 g carne)
3 L apa rece
2 lingurite de sare
500 g zarzavat : morcovi, radacina de patrunjel, pastarnac si o telina mica
o ceapa marisoara, intreaga (se arunca dupa fierbere)
1 lingurita boabe de piper negru

Alte ingrediente:

150 g castraveti murati (cam 3-5 bucati, depinde de dimensiuni)
150 g mazare verde din conserva
250 g cartofi fierti in coaja
Maioneza din 3 galbenusuri, 3 lingurite cu varf de mustar si 200 ml ulei (vezi reteta de Maioneza rapida)

Decor (optional)

gogosari murati
castraveti murati
masline rondele fara samburi
2-3 oua fierte
patrunjel verde
maioneza

Salata de boeuf, reteta originala – mod de preparare

1. Oasele si carnea se pun la fiert in oala cu presiune sau una normala. Dupa ce va fierbe o ora, va face spuma pe care trebuie sa o adunati ori de cate ori se formeaza. Repetati operatiunea pana cand nu mai apare spuma deloc.

2. Zarzavaturile se spala si se curata bine. Se lasa intregi si se pun la fiert peste carne. Se adauga sare si piper si se lasa la fiert, cu capac pus. La oala cu presiune se vor fierbe in 2 ore, la oala normala trebuie sa fiarba 4 ore.

3. Daca scade apa si alimentele nu sunt fierte, completati cu apa rece din nou. Lasati sa fiarba din nou pana cand toate sunt moi. Le puteti testa cu furculita sau varful unui cutit.

4. Cartofii se spala bine si se pun la fiert, in coaja. Ii puteti testa si pe ei cu furculita sau varful de cutit.

5. Dupa fierbele, ingredientele se scot din zeama delicioasa si se pun la scurs. Ceapa se scurge si se arunca. Din zeama puteti face supa sau o puteti folosi la alte feluri de mancare.

6. Tocati marunt, cat bobul de mazare, toate legumele fierte si carnea de vita. Mazarea se scurge de zeama din borcan si se spala. Se adauga peste alimentele maruntite anterior.

7. Se amesteca bine toate ingredientele si se pune maioneza facuta in casa. Se pune si mustar si se mai condimenteaza din nou, dupa gust, cu sare si piper.

8. Amestecul se lasa cateva ore la frigide pentru ca aromele sa se intrepatrunda. Apoi se pune pe un platou care se decoreaza cu elemente, dupa bunul plac al fiecarei gospodina! Pofta buna!

Daca tii post sau pur si simplu vrei o reteta altfel, iti recomandam salata de boeuf fara carne!

Incearca si: Reteta salata de boeuf cu piept de pui, un deliciu light!

Sursa: savoriurbane.com

Publicat: 12 Dec. 2018, 18:01 Retete & Diete
Pe aceeași temă