S-a aflat cum a obtinut Alexandru Cumpanasu protectie de la Jandarmerie

Publicat: 28 Aug. 2019, 13:54 News 4

Unchiul Alexandrei Macesanu a vorbit pentru Digi24, dand informatii importante despre protectia sa.

S-a aflat cum a obtinut Alexandru Cumpanasu protectie. Astfel, acesta a povestit cum a primit protectie de la Brigada Speciala a Jandarmeriei, dupa ce a fost amenințat de anumite persoane. MAI i-a oferit ca varianta Politia, insa a refuzat protectia de la Politie, pentru ca nu are incredere.

„Eu m-am adresat Parchetului General așa cum e procedura și am am depus plângere pentru amenințările pe care le-am primit de la unii anonomi, dar și din partea unor posibili apropiați ai lui Dincă.

S-a aflat cum a obtinut Alexandru Cumpanasu protectie

Promisiunea facuta de unchiul Alexandrei Macesanu

Am făcut ce ar face orice om în situația mea, m-am adresat Parchetului care mi-a comunicat că ar fi bine să cer protecție de la MAI, pentru că MAI e singura instituție abilitată de lege să poată asigura protecția unor persoane civile.

Membrii familiei mele s-au simțit în pericol datorită acțiunilor mele de devoalare a rețelelor de clanuri mafiote din întreaga țară.

MAI-ul a decis să acorde această protecție propunându-mi ca variantă Poliția. Am refuzat această variantă și am comunicat-o ministrului de Interne și ulterior MAI a propus brigada specială a Jandarmeriei.

Refuzul meu față de propunerea asigurării protecției de Poliție a fost una logică, neștiind cine este în acest moment în legătură cu clanurile mafiote și cine nu.

Procedura asigurării protecției impune obligatoriu ca mijlocul cu care te transporți să aparțină instituției care asigură protecția. Eu am propus și am insistat să mă deplasez cu mașina personală, însă acest lucru a fost refuzat, justificat, după ce mi-a fost prezentată procedura legală.

Personal nu mă simt confortabil să mă deplasez într-o altă mașină decât cea personală, însă nu pot încălca legea.

În disperarea după senzațional, unii colegi din media nu au înțeles că în eventualitatea în care aceste amenințări pot fi duse la bun sfârșit, anunțarea publică a dispozitivului de protecție comunică respectivelor persoane detalii care mă pot vulnerabiliza.

Am comunicat însă Jandarmeriei și MAI că în măsura în care își asumă riscurile ulterioare sunt pregătit să renunț la această protecție care e un coșmar pentru orice familie”, a spus Alexandru Cumpanasu.

Publicat: 28 Aug. 2019, 13:54 News 4
Pe aceeași temă