România, mortalitate uriașă din cauza coronavirusului. Ce spune Alexandru Rafila

Publicat: 25 Sep. 2020, 08:16 Arhiva
România, mortalitate uriașă din cauza coronavirusului. Ce spune Alexandru Rafila

România a fost nominalizată, joi, alături de alte șase state europene, drept țară cu risc ridicat de mortalitate a infecțiilor cu coronavirus și unde evoluția epidemiei de COVID-19 provoacă „o mare îngrijorare”.

Avertismentul a venit de la Centrul European pentru Controlul şi Prevenirea Bolilor, citat de presa internațională. Alături de țara noastră, unde mortalitatea este ușor sub 3%, au fost menționate Bulgaria, Cehia, Croaţia, Malta, Ungaria și Spania, ultima țară fiind cea cu mortalitatea cea mai ridicată, 3 procente.

Instituția europeană evocă necesitatea reintroducerii restricțiilor pentru a limita transmiterea virusului. „Impunerea unor restricții stricte, care s-a dovedit o măsură efectivă în controlul răspândirii pandemiei în UE în primăvara anului 2020, pare să fie singura strategie care poate asigura un impact moderat al bolii asupra indivizilor și sistemelor de sănătate”, se arată în documentul Centrului european.

Alexandru Rafila a explicat de ce România are un număr ridicat de decese ale celor infectați cu coronavirus, comparativ cu alte țări de pe continent.

„În țările precum România, s-a constatat că numărul infecțiilor cu noul coronavirus este crescut în rândul bătrânilor, ceea ce duce la o mortalitate ridicată, însă, în celelalte țări, majoritatea cazurilor apar la persoane tinere, care pot facă forme ușoare ale bolii și care nu pun probleme în sistemul medical”, a spus Alexandru Rafila, la Antena 3.

1639 de noi cazuri de coronavirus în ultimele 24 de ore

Până pe 24 septembrie, pe teritoriul României, au fost confirmate 118.054 de  cazuri de persoane infectate cu noul coronavirus (COVID – 19).

94.877 de pacienți au fost declarați vindecați. În urma testelor efectuate la nivel național, față de ultima raportare, au fost înregistrate 1.639 de cazuri noi de persoane infectate cu SARS – CoV – 2 (COVID – 19), acestea fiind cazuri care nu au mai avut anterior un test pozitiv.
Până pe 24 septembrie, 4.591 de persoane diagnosticate cu infecție cu COVID-19 au decedat. În intervalul 23.09.2020 (10:00) – 24.09.2020 (10:00) au fost înregistrate 41 de decese (25 bărbați și 16 femei), ale unor pacienți infectați cu noul coronavirus, internați în spitalele din Alba, Bacău, Bihor, Bistrița-Năsăud, Brașov, Călărași, Caraș-Severin, Constanța, Covasna, Dolj, Gorj, Harghita, Hunedoara, Iași, Maramureș, Mureș, Neamț, Prahova, Satu Mare, Suceava, Timiș, Tulcea, Vaslui, Vrancea, Ilfov și Municipiul București.

Publicat: 25 Sep. 2020, 08:16 Arhiva
Pe aceeași temă