Pentru ca vine vremea salatelor, va propunem cea mai usoara si gustoasa reteta. Aveti nevoie doar de cateva ingrediente si de cel putin 20 de minute din timpul liber.
Pentru fanii legumelor si salatelor extrem de rapide, va recomandam aceasta salata de rosii cu hrean, care este extrem de hranitoare si plina de vitamine. Se face rapid si poate fi mancata alaturi de carne sau peste. O puteti lua si la birou, asta daca nu va deranjeaza mirosul de hrean intepator de dupa 🙂
Atat adultii, cat si copiii vor fi incantati de acest deliciu. Partea si mai buna este ca oricine poate s-o prepare, pentru ca este extrem de simpla si cu putine ingrediente.
4 roşii mari, coapte
6 linguri ulei de măsline
sare
piper
1-2 linguri oţet de vin roşu
o jumătate căţel de usturoi, dat pe răzătoarea mică
2 linguriţe hrean, dat pe răzătoarea mică
o legătură de părtunjel, mărunţ
Roşiile se spală bine, apoi se taie felii de 1 cm. Dacă la reţetă se folosesc şi roşii cherry, acestea se pot tăia în jumătate sau se pot lăsa întregi. Se pun într-un castron şi se sărează.
Se transferă apoi într-o sită şi se lasă 30 de minute la scurs. Sarea va înlătura sucul în exces, intensificând aroma roşiilor. Când s-au scurs, roşiile se pun într-un vas adânc. Se adaugă uleiul de măsline şi oţetul. Se amestecă uşor.
Dacă mai este nevoie, se mai poate adăuga oţet. Se completează cu piper, după gust, şi usturoi. La final se adaugă hreanul, puţin câte puţin, gustând costant salata.
Continuarea retetei o gasiti AICI.