Reteta de vedeta. Ami a pregatit cartofi umpluti cu mascarpone si sunca afumata

Publicat: 19 ian. 2017, 15:37 Autor: Echipa Ciao.ro Retete & Diete
Reteta de vedeta. Ami a pregatit cartofi umpluti cu mascarpone si sunca afumata

AMI este mai mereu pe drumuri asa ca nu petrece mult timp in bucatarie, motiv pentru care prefera sa gateasca mancaruri simple care sunt usor de preparat. Cartofii umpluti cu mascarpone si sunca afumata sunt gata foarte repede si sunt deliciosi.

Cartofi umpluti cu mascarpone si sunca afumata

Cartofi medii 12 buc
Mascarpone 150 ml
Sunca afumata 150 gr
2 cozi de ceapa verde
Unt   1 lingura
Piper alb dupa gust

Spalam cartofii fara sa-i curatam de coaja si ii punem la fiert in apa cu sare pentru aproximativ 30 minute. Dupa ce s-au fiert ii lasam sa se raceasca putin si ii curatam de coaja. Taiem marunt sunca si ceapa verde. Luam cartofii si taiem un capac de circa 2 cm latime pe lungimea fiecaruia. Apoi scobim cu lingurita din miez, lasand un strat de 1 cm grosime. Amestecam sunca si ceapa verde cu crema mascarpone si cu piper. Apoi, umplem fiecare cartof cu aceasta compozitie.

Punem cartofii intr-o tava termorezistenta, presaram bucatele de unt si dam la cuptorul preincins la 180 grade pentru 15 minute sau pana se rumenesc usor.
Pontul meu: Se servesc calzi

Ponul bunicii: Puteti pune deasupra putina smantana pentru un plus de savoare

Publicat: 19 ian. 2017, 15:37 Autor: Echipa Ciao.ro Retete & Diete
Pe aceeași temă