La romani nu exista masa de Craciun fara sarmale, salata de boeuf, carnati si piftie! Uste printre preferata romanilor si foarte usor de facut.
Asa ca daca vreti sa ramaneti in spiritul sarbatorilor si sa nu petreceti mult timp in bucatarie, va recomandam aceasta reteta extrem de usoara si delicioasa in acelasi timp.
Asa ca nu mai pierde timpul si pune-te pe treaba, fiindca o sa fie o incantare pentru intreaga familie iar gustul, va garantam, o sa fie savuros.
– ureche de porc
– picioare de porc
– căpățână de porc
– morcovi
– foi de dafin
– sare
– usturoi
Urechile, picioarele și căpățâna de porc se curăță bine, prin răzuire. După aceea se spală bine cu apă fierbinte.
Se pun toate într-o oală mare și se toarnă apă, morcovii tăiați rondele și foile de dafin.
Se lasă să fiarbă până ce zeama devine lipicioasă.
Se adaugă usturoiul pisat, precum și sare după gust, după care se vântură. Se strecoară și se pune în vase, la răcit.
După ce s-a răcit bine, o puteți pune la frigider, unde se va închega.
Sursa: unica.ro