Prezentatorul Daniel Pavel, adevărul nespus despre concurenții de la Survivor

Publicat: 21 aug. 2021, 17:45 Autor: Dora Bazavan Vedete

Daniel Pavel, prezentatorul reality show-ului “Survivor România 2021”, de la Kanal D, abia aștepta să deguste mâncărurile preferate și să revină la tabieturile sale din țară. Recunoaște că nu regretă experiența din junglă și s-ar întoarce oricând în Republica Dominicană pentru a trăi intens. Iată ce mărturisiri a făcut Daniel Pavel, exclusiv pentru CIAO.RO.

Reporter: Daniel, cum a fost întreaga experiență Survivor România pentru tine? Ce ți-a plăcut, ce nu ți-a plăcut? Ai mai repeta-o?

“Survivor România” reprezintă șansa mea de a fi atât de aproape și de conectat cu energiile Marelui Public românesc consumator de reality show de cea mai bună calitate, șansă pe care Kanal D și compania internațională de producție de televiziune Ajun Medya mi-au oferit-o pentru sezonul al doilea. În integralitate, această experiență a fost și este cea mai puternică aventură profesională și umană din viața mea și va continua să producă efecte mult după terminarea sezonului. O adevărată cursă de supraviețuire și redescoperire personală în care am mai aflat câteva lucruri despre mine, esențiale, zic eu, cum ar fi capacitate de adaptare și de adecvare la contexte atât de diferite în viață.

Din punct de vedere al lucrului într-o echipă de profesioniști ai TV-ului de reality, și de outdoor, este o culme a reușitei mele profesionale și este clar că vreau să continui într-un astfel de mediu profesional.

Oricât de greu a fost, mai vreau, așa cum am simțit că toate drumurile mele profesionale și educaționale m-au condus spre Survivor, așa simt că vreau să continui să fiu parte din emoția unică pe care o transmitem publicului prin acest format sau formate similare. Nu pot să spun că este ceva ce nu mi-a plăcut în mod particular, în afara faptului că viața departe de omul iubit, de cei dragi, este ceva la care aș lucra mai asiduu astfel încat să armonizez și mai mult.

Zanni a câștigat această ediție a concursului Survivor România 2021. Cum a fost marea finală?

Întreg proiectul Survivor România, în forma și conținutul livrat către public poate fi cuprins, esențialmente, în desfășurarea ultimei filmări a proiectului – marea finală care a fost pe 10 iulie. În primul rând, marea finală a fost filmată și difuzată integral live și din Dominicană, din locația consacrată a consiliului de eliminare Survivor. Acest lucru în sine a reprezentat o uriașă realizare logistică și tehnologică și iarăși o super-reverență pentru echipa mixtă Kanal D – Acun Medya, din București, Istanbul și Dominicană. Nu am experimentat nicio întrerupere de la satelit, nicio defecțiune sau întârziere și am jonglat cu duplexuri și intrări în zoom și cu materiale beta difuzate alternativ. Nu mai vorbim de emoția colosală a prezenței în studio a unui număr important dintre foștii concurenți!

Către marea finală lucrurile au fost așezate, tehnico-tactic, foarte ingenios de către echipa de producție, trecând prin cele două semifinale, tot live, și pregătindu-ne, și psihologic, pentru filmarea anunțării trofeului Survivor România 2021.

Trofeu care i-a revenit unuia dintre cei aflați pe frontul supraviețuirii încă din linia de start, Zanni… Emoția anunțării concurentului câștigător dintre Zanni și Andrei, cei douăzeci și unu de concurenți care ni s-au alăturat și explozia de bucurie a tuturor la anunțul deznodământului care, în fapt, încununa eforturilor uriașe ale tututor celor care au luptat și au adus spectacolul total al celui mai iubit și intens reality show din România momentului.

Cum a fost această competiție dincolo de ceea ce s-a văzut la TV?

Când eram în plină competiție și filmări, aveam o anumită angulație a ce dăm pe post, legată direct de ce filmam pe trasee și la consilii. Cum erau concurenții pe insulă din perspectiva dinamicii relațiilor dintre ei constituia subiectul ședințelor noastre operative și, în rest, ce s-a văzut la TV era închegat de ceilalți colegi din proiect. Cred cu tărie că am reușit, cu toții, să surprindem emoția formidabilă a show-ului, puterea formatului TV Survivor și să o transportăm către publicul de acasă, intactă și la superlativ.

Concurenții, reporterii, operatorii și sunetiștii, regia de emisie și de transmisie, doctorul nostru, Teo, alături de echipa de management, din teren, al proiectului, practic întreaga echipa mixtă internațională de români, turci, venezueleni și  dominicani, absolut toți au fost și sunt cei care au conturat tot ce s-a văzut la TV. Cu toții însă am fost și într-o proprie competiție interioară de supraviețuire, cu trasee ale minții și dorurilor noastre și cu limite depășite iar și iar. Dacă ar fi să rămână ceva netransmis de multitudinea de camere de filmat ar fi sinergia minunată născută în praful dominican și sub stropii aceia mari de ploaie constantă, tropicală, între cei care filmam și cei cei care erau filmați nonstop, concurenții.

Ce o să-ți lipsească acum din Dominicană cel mai mult?

Cred că natura sălbatică a platourilor de filmare și ecosistemul mării Caraibelor. În special, traseele la mare care necesitau deplasarea cu barca pe mare, circa 30 minute la locurile de filmare, erau momentele mele cu mine, unice, în briza puternică, momente pe care le apreciam foarte mult și care mă conectau cu vechea mea experiență maritimă și-mi dădea o extraputere.

Care a fost primul lucru pe care l-ai făcut când ai ajuns acasă?

L-am îmbrățișat pe tata pentru că am ajuns la București cu toată echipa, deși locuința mea din care am plecat e la Viena, unde m-am stabilit de cinci ani.

Din punct de vedere culinar ce ți-a lipsit de acasă?

Mi-au lipsit roșiile noastre cu brânză și cartofi prăjiți țărănește (acestea îmi lipsesc și de la Viena). Apoi un pui la ceaun cu mujdei sau mâncăruri vânătorești.

De ce ai dus cel mai mult lipsă cât ai fost plecat?

M-am adaptat destul de repede, cum spuneam, la viața călătorului, cum o mai făcusem în trecut, ca ofițer de marină. Dar oricui este plecat îi lipsește setul de intimități și confortul psiho-emoțional pe care ți-l conferă omul drag, prietenii și lucrurile cu care te-ai obișnuit.

Ai avut parte și tu de accidentări pe parcursul Survivor România 2021?

Prin grija și atenția medicului nostru și, acum, și prietenul meu, doctorul Teo, nu am avut ocazia să fac trasee tocmai pentru a fi complet apt de filmările proiectului 100% (râde).

Deși m-am antrenat și eu destul de intens, acasă, nu pot spune că m-am accidentat cumva și aici dau credit pregătirii mele sportive, sub supravegherea fratelui meu Liviu, profesor de sport și fitness.

Ce prietenii ai legat în Republica Dominicană și cu cine? Cu cine vei ține legătura de acum încolo, după terminarea concursului?

Răspunsul scurt ar fi: cu toți cei cu care am lucrat direct, pe set sau prin intermediul micilor ecrane, dragii mei telespectatori. Cred cu tărie că dacă e să-mi evaluez obiectiv un har al meu este acela că ating cumva esențial existențele oamenilor cu care intru în contact, chiar și pentru scurt timp, la scara vieții. Și, desigur, primesc în prietenie, foarte ușor, pe principiile camaraderiei.

Deși există riscul unei omisiuni, îmi face o deosebită plăcere și bucurie să-i așez aici, în scris, cum i-am așezat deja în suflet – ordinea fiind pur aleatoare, pe deja menționatul doctor ‘tata’ Teo, Alexandra, prezentă permanent în casca mea și în content, ca și Omer. Apoi, Guney, managerul principal de proiect, producătorul general cu care am legat chiar o frăție, pot spune, ca și cu Serdar, regizorul proiectului. Partea de producție sub conducerea lui Răzvan Constantin, cu dragele de Iolanda și Kibele. De asemenea, Ender, alături de toți minunații reporteri Talida, Andreea, Dan, Alexandra, Doru, sunetistul nostru român, Mihai, și băieții lui operatori, Antonio, venezueleanul, tot așa cu toți conaționalii lui. Apoi sunt toți colegii turci care asigurau rotația seturilor de filmare ale țărilor cu proiecte în derulare, și sunt mulți și extrem de inimoși  (râde). Un nume țin să-l evoc aici, este vorba despre Luci, set managerul, băcăuan turc sau turc de origine băcăuană.

Dominicanii, în frunte de cu Angel, șeful bărcilor din port, și toți tinerii dominicani care ne ajutau în fiecare zi de filmare din cele aproape 200 de zile. Apoi, ceilalți prezentatori de proiecte, mexicanii Antonio Rosique, Exatlon, și Carlos Guerrero, Survivor Mexic, Giorgios Lianoss, Survivor Grecia, și Murat, coprezentatorul Survivor Turcia.

Doi oameni cărora le port un respect deplin pentru cum m-au primit și cum au făcut posibilă uriașa noastră performanță sunt domnii Acun și Mustafa, cei care au fondat și dus la excelență aceste formate de emoție unică. Un loc special în sufletul meu îl are colegul meu, Răzvan Cosma, de la Kanal D, care a fost acolo liantul energiilor dintre acasă și lumea noastră din jungla dominicană. Cu toți vreau să fiu în contact și să mă văd cât pot de des. De asemenea, cu multă bucurie îi revăd și pe dragii și luptătorii de concurenți din acest sezon, de fiecare dată când avem ocazia.

Unde urmează să mai pleci în vacanță cu familia vara asta?

Mă pregătesc de o vacanță cu băiatul meu în Grecia, pe insula Lemnos. Apoi vreau să fac o reuniune de familie de câteva zile cu tata, fratele și sora și nepoții, acolo unde părinții ne duceau de copii, la Sângeorz Băi…

 

Publicat: 21 aug. 2021, 17:45 Autor: Dora Bazavan Vedete
Am terminat Facultatea de Filosofie și Jurnalism din cadrul Universității "Spiru Haret" și mi-am dorit întotdeauna să profesez în acest…...
Pe aceeași temă