Reteta de dovlecei la tigaie cu usturoi. Numai buni pentru perioada postului

Publicat: 30 mart. 2019, 17:20 Autor: Simona Retete & Diete

Pentru ca postul mai dureaza putin, va prezentam o reteta savuroasa si rapida.

Dovleceii la tigaie cu usturoi pot si serviti atat ca fel principal, daca obisnuiti sa mancati foarte putin, sau pot fi garnitura ideala pentru o friptura.

Oricum i-am consuma, va garantam ca va vor incanta simturile pentru ca sunt atat de gustosi, incat n-o sa rezistati si o sa-i pregatiti in fiecare saptamana.

Reteta de dovlecei la tigaie cu usturoi

Reteta de dovlecei la tigaie cu usturoi

Ingrediente dovlecei la tigaie cu usturoi

  • 3 dovlecei medii
  • 50 ml ulei de masline
  • 2 fire de cimbru proaspat
  • 4 cătei de usturoi
  • 1 lingurita de sare

Mod de preparare dovlecei la tigaie cu usturoi

  • Se incepe prin a se taia dovleceii in felii de circa 0,5 cm grosime, dupa care se presara cu sare si se lasa la scurs.
  • Se pune uleiul de masline neaparat intr-un vas antiaderant, suficient de mare si la foc foarte mic, unde se caleste usturoiul feliat pana devine translucid.
  • Se adauga dovleceii si se mareste focul. Cand incep sa fie usor rumeniti, se pot adauga frunzulite de cimbru verde si se mai lasa doua-trei minute.

Pofta buna!

Sursa: clickpoftabuna.ro

Publicat: 30 mart. 2019, 17:20 Autor: Simona Retete & Diete
Pe aceeași temă