Regina Elizabeth a aprobat cererea lui Boris Johnson de suspendare a Parlamentului britanic

Publicat: 28 aug. 2019, 18:21 Autor: Simona Life
Regina Elizabeth a aprobat cererea lui Boris Johnson de suspendare a Parlamentului britanic

În acest fel s-a facilitat producerea Brexit fără niciun acord.

Regina Elizabeth a aprobat cererea lui Boris Johnson . Aceasta a aprobat azi cererea premierului Boris Johnson. „Regina a aprobat ordinul de suspendare a Parlamentului începând nu mai devreme de luni, 9 septembrie, şi nu mai târziu de joi, 12 septembrie 2019, până pe 14 octombrie 2019 (…)”, se arată într-un comunicat oficial.

Premierul conservator Boris Johnson i-a cerut reginei Elizabeth a II-a suspendarea Parlamentului pentru a evita o decizie legislativă prin care să fie blocată ieşirea Marii Britanii din Uniunea Europeană fără niciun acord Brexit. Boris Johnson speră să reuşească astfel să retragă Marea Britanie din Uniunea Europeană în orice condiţii, inclusiv fără niciun acord Brexit.

Regina Elizabeth a aprobat cererea lui Boris Johnson

Regina Elizabeth a aprobat cererea lui Boris Johnson

Întrebat dacă încearcă să oprească Parlamentul să dezbată situaţia Brexit, Boris Johnson a declarat, conform Sky News: „Nu, este total neadevărat”.

Însă preşedintele Camerei Comunelor, John Bercow, a catalogat iniţiativa drept „situaţie constituţională revoltătoare”. „Este evident şi pentru un orb că scopul suspendării Parlamentului este oprirea dezbaterilor pe tema Brexit”, a argumentat Bercow.

Jeremy Corbyn, liderul Partidului Laburist (centru-stânga, opoziţie), a declarat: „Sunt înspăimântat de lipsa de chibzuinţă a Guvernului Johnson, care vorbeşte despre suveranitate, dar vrea să suspende Parlamentul pentru a evita examinarea planurilor sale pentru un Brexit fără acord lipsit de orice raţionalitate. Este revoltător, este vorba de o ameninţare la adresa democraţiei noastre.

De aceea, Partidul Laburist lucrează în Parlament pentru a trage la răspundere aceste Guvern nechibzuit şi pentru a evita un dezastruos Brexit fără acord pe care Parlamentul l-a exclus deja. Dacă Johnson are încredere în planurile lui, ar trebui să le supună votului cetăţenilor într-un scrutin parlamentar sau într-un referendum”.

Publicat: 28 aug. 2019, 18:21 Autor: Simona Life
Pe aceeași temă