Record negativ cumplit! SUA au depăşit pragul de 22 de milioane de cazuri de COVID-19

Publicat: 11 Jan. 2021, 08:51 Arhiva
Record negativ cumplit! SUA au depăşit pragul de 22 de milioane de cazuri de COVID-19

Statele Unite au depăşit 22 de milioane de cazuri de COVID-19 înregistrate de la începutul epidemiei, relatează duminică DPA, citată de Agerpres.

Boala cauzată de noul coronavirus continuă să se răspândească rapid, sâmbătă fiind înregistrate 269.623 noi cazuri şi 3.656 de decese, conform institutului Johns Hopkins.

Bilanţul deceselor înregistrate din această cauză în SUA ajunge astfel la peste 372.500.

Majoritatea cazurilor au fost consemnate în Comitatul Los Angeles, în California, unde peste 889.000 de persoane au fost infectate şi mai mult de 11.800 au murit.

SUA va ajuta familiile în pandemie

Joe Biden va oferi ajutoare firmelor mici, dar și familiilor. Președintele va prezenta, săptămâna viitoare, un plan care costă mii de miliarde de dolari, transmite Reuters, citat de News.ro.

Biden a declarat, vineri, după prezentarea mai multor membri ai echipei sale economice, că propunerile sale includ ajutoare pentru guvernele statelor şi autorităţile locale care au probleme din cauza pandemiei, precum şi un nou sprijin pentru oamenii care şi-au pierdut locurile de muncă şi nu îşi permit să îşi plătească chiria.

Biden a mai cerut creşterea salariului minim la 15 dolari pe oră, aceasta fiind una dintre promisiunile sale electorale, şi acordarea unor plăţi directe de 2.000 de dolari. Democraţii au inclus aceste plăţi în programul lor de susţinere economică, adoptat în decembrie, dar nu au putut obţine acordul republicanilor din Congres decât pentru un ajutor de 600 de dolari.

”Avem nevoie de ajutoare directe mai mari pentru familii, firmele mici, inclusiv un ajutor direct de 2.000 de dolari. 600 de dolari este insuficient”, a spus Biden.

Sursa foto: Arhiva Ciao

Publicat: 11 Jan. 2021, 08:51 Arhiva
Pe aceeași temă