Răzvan Cherecheș, avertisment pentru români: ”La toamnă vom avea valul 4 și noi restricții!”

Publicat: 17 May. 2021, 10:23 Arhiva
Răzvan Cherecheș, avertisment pentru români: ”La toamnă vom avea valul 4 și noi restricții!”

Profesorul de sănătate publică Răzvan Cherecheş a vorbit despre relaxările din România, care au intrat în vigoare începând cu data de 15 maim dar și despre apariția valului 4, care va avea loc la toamnă.

”Va avea o intensitate mai redusă decât valul 3, pentru că procentul de persoane vaccinate în toată țara va face diferența. Cu toate acestea, este posibil ca în unele județe, județele în care oamenii nu se vaccinează într-un ritm corespunzător, să trebuiască impuse restricții, din nou, pentru că, în felul acesta se va putea controla numărul persoanelor internate pe secția de terapie intensivă, pe care le vom vedea la începutul toamnei, când vor începe ploile de toamnă și vremea mai rece.

Acum, noi nu am revenit la normal, suntem doar într-o pauză.  Putem reveni la normal abia în momentul în care avem imunitatea de grup, procentul de 70 %” a spus specialistul în sănătate publică.

Noi restricții din toamnă

”Principalul factor care a dus la scăderea ratei de incidență a fost vremea caldă, faptul că suntem mai mult timp afară, stăm mai mult timp cu geamul deschis, ventilația este mai bună în acest moment. Riscul de transmitere este mult mai redus. Vaccinarea a contribuit mult mai puțin decât vremea caldă, deci peste vară mă îndoiesc că vor fi impuse restricții.

Dar la toamnă, datorită sezonalității virusului respiratoriu, nu doar a Sars-Cov-2, a tururor virusurilor respiratorii, cel mai probabil, odată cu începerea valului 4, există posibilitate mare de impunere noi de restricții mai ales în județele cu procent mic de persoane vaccinate” a spus profesorul Răzvan Cherecheș, la Știrile ProTV.

Sursa foto: Facebook Razvan Cherecheș 

Publicat: 17 May. 2021, 10:23 Arhiva
Pe aceeași temă