Raed Arafat: „Ne confruntăm cu o situație de lungă durată”

Publicat: 10 Aug. 2020, 08:26 Arhiva
Raed Arafat: „Ne confruntăm cu o situație de lungă durată”

Raed Arafat atrage atenția că spitalele din România fac față din ce în ce mai greu numărului mare de cazuri zilnice de coronavirus. Șeful Departamentului pentru Situaţii de Urgenţă a exlicat că nu numai România se confruntă cu această situație, ci toate țările lumii și că în viitor trebuie schimbat modul de comunicare către populație.

„Nu putem spune că s-a pierdut controlul pandemiei, dar noi ne confruntăm cu o situație de lungă durată. Nu e o situație obișnuită. Când ai un accident mare, durata e mică, reacția e rapidă și se termină. Aici suntem deja de câteva luni de zile. E normal să apară multe tentative de a ataca părerile specialiștilor, de a contesta deciziile autorităților.

Acest lucru a apărut în toată lumea. Nu înseamnă că s-a pierdut situația de sub control. Înseamnă că în viitor trebuie comunicat mai intens și poate schimbat modul de comunicare către populație, astfel încât populația să înțeleagă că ce se face este în interesul și beneficiul lor. E o situație cu care se confruntă toate țările lumii. Unele ceva mai mult decât altele. Depinde de cât de pregătită e populația să ia în serios sau nu anumite informații”, a declarat Arafat la Antena 3.

Arafat: „Ne-am confruntat inclusiv cu situații-limită”

„Noi acum suntem undeva pe la 1.100-1.300 de cazuri zilnice. Am depășit și 1.350, am avut un nou record săptămâna trecută. Impactul acestor cazuri este pe secțiile de Terapie Intensivă. Ne-am confruntat inclusiv cu situații-limită, unde a fost nevoie să mutăm pacienți de la unități sanitare care nu mai aveau cum să-i primească sau să-i asiste în alte zone unde existau locuri libere”, a mai spus Arafat.

„Noi am suplimentat locurile la Terapie Intensivă în București și există acțiuni ca să suplimentăm și mai mult în Capitală. S-au suplimentat în Mureș, în Cluj, la Brașov urmează să se deschidă către sfârșitul lunii să se deschidă o secție modulară cu mai multe locuri pentru pacienți la ATI. Și o să continuăm să facem acest lucru”, a mai spus Raed Arafat.

1.145 de cazuri noi de coronavirus în ultimele 24 de ore

România a înregistrat, duminică, 1.145 de cazuri noi de coronavirus şi 41 de decese, în ultimele 24 ore, a anunţat Grupul de Comunicare Strategică. Astfel s-a depăşit pragul de 60.000 de cazuri de la începutul crizei de COVID-19.

Publicat: 10 Aug. 2020, 08:26 Arhiva
Pe aceeași temă