Raed Arafat ne pregătește pentru ce e mai rău! ”Suntem într-o situație destul de critică”. Ce măsuri noi pregătesc autoritățile

Publicat: 09 Apr. 2020, 14:04 News
Raed Arafat ne pregătește pentru ce e mai rău! ”Suntem într-o situație destul de critică”. Ce măsuri noi pregătesc autoritățile

Raed Arafat, șeful DSU, a declarat, la GÂNDUL LIVE, că suntem într-o situație critică și serioasă în privința crizei de coronavirus, dar putem ieși mai bine decât alte țări din impas, dacă respectăm regulile izolării, mai ales în perioada Paștelui. „Evitați orice formă de deplasare”, ne avertizează Raed Arafat.

„Suntem într-o situație destul de critică și serioasă. Ne bazăm pe respectarea regulilor. Dacă nu sunt respectate, riscăm să avem din nou o infecție mai mare, mai multe focare, care pot duce la agravarea situației. Măsurile care nu erau atât de restrictive…Ca în China, Wuhan. La noi măsurile sunt ceva mai ușoare…

Dacă măsurile sunt respectate, totul va fi ok. Ați văzut la Suceava, s-a luat decizia carantinării. Dar nu avem măsuri ca în țările cu expunere exponențială. Oamenii chiar dacă vin sărbătorile vor trebui să înțeleagă foarte bine că se desfășoară într-o situație specială.

Vor fi restricții în continuare, nu permit mai mult de trei persoane la un loc, nu permit mai multe aspecte. Aceste aspecte trebuie respectate mai departe. Am început să recomandăm portul măștii și a orice poate acoperi nasul și gura. În public. E singura soluție pentru oprirea și limitarea virusului.

Recomandarea pentru diaspora este de a nu veni de Paște. Continuăm să spunem că trebuie evitată orice formă de deplasare, mai ales din zonele roșii, vor afecta familiile lor, chiar dacă intră în carantină sau nu. Își expun familiile. Vor avea în primă fază carantină, nici sărbători nu vor avea.

E o situație altfel, rugămintea mea e să înțeleagă. Dacă trecem peste această situație, este foarte posibil să ieșim mai bine decât alții în final și curba o va lua în jos. Oamenii să nu se relaxeze, să nu lase impresia că e vreme frumoasă…Nu am trecut hopul, asta e important.

Sunt zone în care numărul infecțiilor crește. Dar comparativ cu situația din Suceava, acum nu avem. Ieri nu a mai fost o creștere majoră de cazuri pozitive. Când va fi vârful, câte decese vor fi…singura probă a studiilor va fi realitatea. Nu dăm cifre populației. Aceste lucruri se pot schimba dacă se va schimba comportamentul populației.

Sunt zone în care numărul infecțiilor crește. Dar comparativ cu situația din Suceava, acum nu avem. Ieri nu a mai fost o creștere majoră de cazuri pozitive. Când va fi vârful, câte decese vor fi…singura probă a studiilor va fi realitatea. Nu dăm cifre populației. Aceste lucruri se pot schimba dacă se va schimba comportamentul populației”, a declarat secretarul de stat pentru Gândul.

Publicat: 09 Apr. 2020, 14:04 News
Pe aceeași temă