Raed Arafat: ”În orice birou cu 5 persoane, dacă sunt vaccinate, pot să lucreze fără mască”

Publicat: 28 May. 2021, 09:18 Arhiva

Un anunț îmbucurător pentru români! Ce mesaj a transmis Raed Arafat, șeful Departamentului pentru Situații de Urgență din România, despre măsurile de relaxare care vor intra în vigoare începând cu data de 1 iunie 2021. Ce trebuie să știe românii.

În cursul zilei de joi, 27 mai, Raed Arafat a participat în cadrul unei conferințe de presă și a lămurit care sunt noile măsuri de relaxare care vor intra în vigoare de luna viitoare, începând cu data de 1 iunie 2021. Așa cum spune și Raed Arafat, într-un birou, de exemplu, cu cinci persoane, dacă sunt vaccinate, acestea pot lucra fără mască. Acest lucru nu se aplică în spațiile comune.

„Regulile de acum se aplică general la toate meciurile. Dacă nu aveam suficient vaccin, atunci aveam o problemă. Vaccin este, totul există. Oricine poate merge să se vaccineze. Nu mai este problemă de discriminare, ci de măsură de sănătate publică.

În orice birou cu 5 persoane, dacă sunt vaccinate, pot să lucreze fără mască. Dar nu în spații comune.

La acest moment am pornit de la 0 și am ajuns la 5. Dacă e o singură persoană nevaccinată, toate persoanele trebuie să poarte mască. Până acum 5 minute, toți purtam mască peste tot. E o primă fază de relaxare. În spațiile închise mergem cu mai mare precauție”, a spus Raed Arafat, arată BZI.ro.

Florin Cîțu: ”Peste 1000 de persoane vaccinate la evenimente artistice, dacă sunt vaccinați”

Pe de altă parte, în conferința respectivă a vorbit și Premierul României, Florin Cîțu, susținând faptul că la evenimente artistice au voie peste 1000 de persoane.

„A crescut numărul participanților de la 500 de persoane la evenimente sportive, pentru cei vaccinați. Peste 1000 de persoane vaccinate la evenimente artistice, dacă sunt vaccinați. Nunți, botezuri, 50 în spații închise, mai mare dacă sunt vaccinați. La evenimente sportive vor fi centre de vaccinare. Se permit conferințe cu maximum 100 de persoane. Locuri de joacă redeschise până la 50%, pentru cei vaccinați sau care au trecut prin boală. Piscine interioare, cu 70% din capacitate. Numărul participanților, mai mare dacă toți sunt vaccinați. Excepția de la purtarea măștii în spații închise pentru cei vaccinați, dacă nu sunt mai mult de 5 persoane”, a declarat premierul Florin Cîțu.

sursă foto: captură video Youtube

Publicat: 28 May. 2021, 09:18 Arhiva
Pe aceeași temă