Raed Arafat, semnal de alarmă: ”Nimeni să nu se gândească că pandemia a trecut”

Publicat: 14 May. 2021, 08:43 Arhiva
Raed Arafat, semnal de alarmă: ”Nimeni să nu se gândească că pandemia a trecut”

Raed Arafat a vorbit, la o emisiune de televiziune, despre restricțiile care se vor relaxa în România, dar și despre măsurile care vor fi păstrate, pentru a combate răspândirea SARS-CoV-2.

„Când ne vom vaccina în procent de 60% – 70%, este posibil să ajungem aici. Insist, ca nimeni să nu se gândească că pandemia a trecut. Pandemia nu a trecut, suntem într-o situație bună, oricând poate să se schimbe, tocmai de aceea, vaccinare rămâne esențială. Cu cât avem un procent mai mare de persoane vaccinate, cu atât rămânem cât mai aproape de normalitatea în care să nu mai purtăm mască nici în spațiile închise”, a declarat Raed Arafat.

Șeful DSU a anunțat că magazinele vor avea program normal, dar cluburile și discotecile, de exemplu, nu vor fi redeschise în primele etale ale relaxării.

Cluburile nu vor fi deschise

„Masca în exterior va rămâne doar în zonele aglomerate, precum stațiile, piețele, stațiile de autobuz, piețele, târgurile. (…) Se scoate masca în spațiile libere. Sunt restricții păstrate, dar se vor relaxa pe parcurs. De exemplu, din data de 15 mai scoatem masca la exterior și revin magazinele la programul normal, plus înlăturarea restricțiilor de noapte. 

De exemplu, discotecile sau cluburile nu vor fi deschise acum, se va anunța când se poate și în ce condiții se poate. Acolo vor fi condiții speciale, pentru a putea relua activitatea la interior, măcar în prima etapă.  Asta o să apară în Hotărârea CNSU”, a declarat Arafat.

Sursa foto: Arhiva Ciao

Publicat: 14 May. 2021, 08:43 Arhiva
Pe aceeași temă