Raed Arafat, despre vaccinul anti-COVID: ”Niciun medicament nu trece fără să aibă posibile efecte secundare”

Publicat: 24 Nov. 2020, 08:48 Arhiva

Șeful DSU Raed Arafat a făcut declarații despre vaccinul anticoronavirus, dar și cu privire la efectele adverse pe care le-ar putea provoca acesta, fiind nu foarte problematice.

Raed Arafat a discutat despre siguranța vaccinului anticoronavirus. Acesta ar putea avea efecte adverse, însă nu care să genereze panică sau probleme. Când vaccinul va intra pe meleaguri românești, nimic nu va fi lăsat sub semnul întrebării, iar acesta va fi folosit de toată Europa. Așa cum spune și șeful DSU, ”nu se va achiziționa ceva care nu prezintă siguranță”, astfel ca cetățenii să aibă încredere că vaccinul va fi unul util.

„Atunci când va ajunge vaccinul în România se va comunica, se va explica, va fi totul transparent, nu va fi nimic lăsat sub semnul îndoielii. Atenție, nu suntem singuri, ce folosim noi va folosi toată Europa. Să înțeleagă lumea, nici guvernul francez și nici cel german nu vrea să facă vreun rău populației. Achiziția vaccinului anti-COVID este europeană, nu se va achiziționa ceva care nu prezintă siguranță. Studiile arată că aceste vaccinuri vor fi sigure și vor putea fi administrate fără probleme. Niciun medicament nu trece fără să aibă posibile efecte secundare, dar nu vorbim de probleme majore”, a declarat Raed Arafat, arată Cancan.

Raed Arafat: ”După prima injecție, e o perioadă până corpul tău face anticorpi împotriva virusului”

Raed Arafat va fi chiar unul dintre cei care aleg să se vaccineze, când îi va veni rândul. Șeful DSU mărturisește că dacă oamenii vor accepta ideea vaccinării împotriva noului coronavirus, atunci viața ar putea reveni la normal cât mai repede.

În momentul în care mi se spune: e rândul tău se te vaccinezi, eu mă vaccinez, pentru că nu știu care este durata impactului acestui virus asupra organismului. Până acum știm că acest virus are un impact pe termen lung, sunt oameni care au trecut mai ușor prin infecție și alții au rămas cu sechele chiar și la un an după infecție.

După prima injecție, e o perioadă până corpul tău face anticorpi împotriva virusului. Mai trebuie inclusiv o injecție de rapel la unele dintre vaccinuri. Dacă nu o faci, prima injecție devine ineficientă. Dacă vrei să întrerupi rata de răspândire, trebuie să vaccinezi 60-70% din populație, iar acest lucru va dura peste tot în lume. Cu cât numărul celor care vor accepta vaccinarea este mai mare, cu atât revenirea la o viață normală este mai rapidă. Totul depinde de cei care vor fi de acord să se vaccineze”, mai transmite Raed Arafat.

sursă foto: captură video

Publicat: 24 Nov. 2020, 08:48 Arhiva
Pe aceeași temă