Raed Arafat: „Când primesc mesaj RO-Alert, oamenii să se adăpostească undeva”

Publicat: 21 Jun. 2021, 11:15 Arhiva
Raed Arafat: „Când primesc mesaj RO-Alert, oamenii să se adăpostească undeva”

Raed Arafat, șeful Departamentului pentru Situații de Urgență, a declarat la un post de televiziune, că în următoarele zile, după inundaţii şi ciclon, urmează vijelii şi caniculă, motiv pentru care cere oamenilor să ţină cont de avertizările Ro Alert.

„Ce nu s-a auzit este că împreună cu canicula care va veni, fiind şi umiditate mare, o să asistăm la vijelii serioase, cu vânt puternic, care să apară brusc, oriunde în ţară, aşa cum a fost şi în 2017”, a anunţat Raed Arafat.

Raed Arafat: ”Când primesc mesaj Ro Alert, oamenii să se adăpostească undeva”

În context, secretarul de stat le-a cerut românilor să nu ignore mesajele Ro Alert pe care le vor primi şi să se adăpostească undeva în intervalul menţionat, pentru a nu risca.

„Dacă se emite o alertă, să asculte şi să se adăpostească oamenii. La urban, riscul la vijelii e să cadă obiecte, pomi, stâlpi şi să lovească oameni. De aceea, când primesc mesaj Ro Alert, oamenii să se adăpostească undeva şi apoi pot pleca să circule în siguranţă. Rog să nu-şi dezactiveze aplicaţia Ro Alert”, a explicat  Raed Arafat.

Vreme cumplită pentru luna iunie

Meteorologii au emis luni o nouă avertizare cod portocaliu de averse și vijelii, valabilă în șapte județe. Alte 35 de județe din țară se află sub avertizare cod galben.

Potrivit meteorologilor, după aceste ultime zile cu inundaţii, mai urmează câteva zile de ploi şi vijelii, apoi vine canicula, cu temperaturi de circa 36 de grade.

Vremea va deveni călduroasă, caniculară în zilele de joi și vineri, iar disconfortul termice va fi accentuat. Vor fi maxime de 32 -36 de grade și minime 16 -20 de grade.

Sursa foto: Arhiva Ciao

Publicat: 21 Jun. 2021, 11:15 Arhiva
Pe aceeași temă