Raed Arafat, despre finalul pandemiei de coronavirus: „Va trebui să învățăm să trăim cu virusul”

Publicat: 26 Oct. 2020, 08:24 Arhiva
Raed Arafat, despre finalul pandemiei de coronavirus: „Va trebui să învățăm să trăim cu virusul”

Raed Arafat a explicat ce va trebui să facem, pe viitor, pentru a trece cu bine peste această perioadă îngrozitoare. Cel puțin până la primăvară sau până la vara anului viitor nu vom scăpa de virusul SARS-CoV-2 și va trebui să învățăm să trăim cu el, a spus secretarul de stat, Raed Arafat, potrivit Mediafax.

Despre un vaccin pentru populație, Raed Arafat, a spus că nu se așteaptă la vaccinare în masă înaintea lunii februarie sau martie, dacă într-adevăr vaccinul începe să fie vândut și începe să fie distribuit la începutul anului 2021.

„Este o problemă de logistică foarte serioasă. Va trebui organizare pe plan mondial și bineînțeles cantitățile care vor fi distribuite. România, din fericire, face parte dintr-un mecanism european și va beneficia pe baza unui mecanism de achiziție european. Deci nu suntem singuri în această situație și asta este foarte bine.

Ministerul Sănătății știe exact ce se întâmplă din minut în minut și la momentul în care va începe distribuirea vaccinului vom fi contactați și bineînțeles vom primi partea noastră din fiecare tranșă care este împărțită la nivelul Uniunii Europene”, a spus Raed Arafat.

Dacă renunțăm la anumite aspecte din viața noastră…

Șeful DSU a mai spus că oamenii trebuie să se învețe să trăiască cu virusul, cel puțin până la vara anului viitor.

„Din punctul de vedere al modului în care va evolua virusul, eu cred că cel puțin până la primăvară sau vara anului viitor nu vom sta liniștiți. Va trebui să învățăm să trăim cu virusul respectând toate regulile pe care mulți ne îndeamnă să nu le respectăm. Dacă renunțăm la anumite aspecte din viața noastră temporar, fără să o afectăm semnificativ, atunci este posibil să ieșim cu bine când lucrurile vor reveni la o cvasinormalitate, adică către primăvară – vară”, a mai spus Arafat.

Publicat: 26 Oct. 2020, 08:24 Arhiva
Pe aceeași temă