Raed Arafat, avertisment dur: „Este posibil să se ajungă la măsuri regionale de restricţie”

Publicat: 20 Jul. 2020, 08:18 Arhiva
Raed Arafat, avertisment dur: „Este posibil să se ajungă la măsuri regionale de restricţie”

Pandemia de coronavirus s-a dezlănțuit în România. Raed Arafat, șeful Departamentului pentru Situații de Urgență, a declarat că situația generată de pandemia de coronavirus merge spre mai rău.

Persoanele care se vindecă de coronavirus sunt mai puține decât cele care se îmbolnăvesc, avertizează Arafat.

„Noi primim date din mai multe zone și, bineînțeles, sunt și date internaționale pe care le găsim pe diferite site-uri oficiale, care toate fac analize pe diferite țări, inclusiv pe România, iar acest studiu, pe care îl primim zilnic, în baza datelor care apar și care se ajustează, până acum a avut o interpretare corectă, în sensul în care situația merge spre mai rău, situația nu este ok.

Acolo sunt niște proiecții de scenariul cel mai rău. Nu înseamnă că se va ajunge acolo, dar avem clar și că numărul cazurilor active va crește și este o creștere exponențială și acest lucru noi îl vedem în acest moment, aceste cazuri cresc deja cu câteva sute pe zi.

Numărul vindecaților este mai mic decât numărul celor care se îmbolnăvesc și înseamnă că există creștere continuă a cazurilor active”, a declarat Raed Arafat, duminică seara, la Digi24.

Arafat: „Este posibil să se ajungă la măsuri regionale, zonale, de restricţie”

„Riscul ca acest studiu să continue exact în realitate, să fie situația ce o prevede acest studiu, există!”, a spus Raed Arafat, în contextul în care populația din România nu poartă mască și nu evită aglomerațiile.

Dacă situația o va impune, unele zone din România, considerate focare de coronavirus, ar putea fi carantinate, subliniază Arafat. „Este posibil să se ajungă la măsuri regionale, zonale, de restricţie, acolo unde apar zone afectate”, a spus sursa citată.

Publicat: 20 Jul. 2020, 08:18 Arhiva
Pe aceeași temă