Raed Arafat, anunț de ultimă oră! Ce se va întâmpla în spitalele din România

Publicat: 19 nov. 2020, 09:39 Autor: Elena Arhiva
Raed Arafat, anunț de ultimă oră! Ce se va întâmpla în spitalele din România

Raed Arafat a anunțat, miercuri, că Guvernul Orban va adopta o ordonanţă de urgenţă care va reglementa modul în care vor fi implicați în tratarea bolnavilor de COVID studenţili de la facultăţile de medicină.

„Ordonanţa este gata pentru adoptare astăzi. Noi, de altfel, în colaborare cu universităţile, am început să creăm listele, deci au început universităţile să creeze listele. În secunda în care este publicată, o să începem să preluăm studenţii care s-au înscris şi să îi repartizăm. Nu am aşteptat adoptarea, ştiind că a fost în primă lectură şi am început deja să ne mobilizăm. Când se publică, sperăm mâine, deja începem să o implementăm”, a afirmat Raed Arafat în şedinţa de guvern, potrivit Agerpres.

Ministrul sănătății, Nelu Tătaru, a anunțat, la rândul său, miercuri seară, că încă 24 de unități medicale din țară intră în lupta cu noul coronavirus. În plus, alte 280 de paturi de ATI vor fi operaționalizate.

„Am căutat suplimentarea paturilor de terapie intensivă la nivel național și în București. Astăzi (miercuri – n.r.), am introdus în ordinul 555/2020 încă 24 de unități medicale în totalitate sau doar cu o parte de ATI, urmând în 7 până la 21 de zile să operaționalizăm 280 de paturi de terapie intensivă”, a spus Nelu Tătaru, în ședința de Guvern.

Ministrul sănătății a precizat că după evaluarea fiecărui spațiu în parte de echipele de la inspecția sanitară de stat, ISU și cele de la ANMDR, urmează o evaluare a necesarului de personal pentru a putea operaționaliza cele 280 de paturi de ATI.

„Fiecare unitate sanitară verificată în ATI primește un plan de conformare, de măsuri, iar la sfârșitul săptămânii avem un prim raport cu unitățile care au fost verificate”, a mai spus Tătaru.

Coronavirus în România, 18 noiembrie 2020

În ultimele 24 de ore a fost înregistrat un nou record de infectări cu COVID: 10.269 cazuri de persoane infectate cu coronavirus. Ultimul record a fost înregistrat în data de 6 noiembrie, 10.260 cazuri de infectare. Totodată, 168 de persoane au decesat și 1.174 pacienți sunt internați în secțiile de Terapie Intensivă.

Până astăzi, 18 noiembrie, pe teritoriul României, au fost confirmate 383.743 de cazuri de persoane infectate cu noul coronavirus (COVID – 19). 261.387 de pacienți au fost declarați vindecați.

În urma testelor efectuate la nivel național, față de ultima raportare, au fost înregistrate 10.269 cazuri noi de persoane infectate cu SARS – CoV – 2 (COVID – 19), acestea fiind cazuri care nu au mai avut anterior un test pozitiv.  Până astăzi, 9.429 de persoane diagnosticate cu infecție cu SARS – CoV – 2 au decedat.

Sursa foto: Arhivă Ciao

Publicat: 19 nov. 2020, 09:39 Autor: Elena Arhiva
Autor: Elena
Deși a studiat Dreptul, Elena Toader iubește să scrie, având o experiență vastă în domeniul jurnalismului. Și-a început cariera în…...
Pe aceeași temă