Raed Arafat a avut parte de un șoc într-o benzinărie: „N-am vrut să intervin pentru că putea să iasă scandal”

Publicat: 28 Jun. 2020, 08:58 Arhiva
Raed Arafat a avut parte de un șoc într-o benzinărie: „N-am vrut să intervin pentru că putea să iasă scandal”

Raed Arafat a tras un nou semnal de alarmă cu privire la relaxarea românilor după ridicarea unora dintre restricțiile impuse de pandemie. Secretarul de stat a relatat o întâmplare la care a fost martor într-o benzinărie, despre care spune că ar trebui să fie o lecție importantă.

Raed Arafat a atras atenția că relaxarea restricțiilor trebuie compensată cu măsuri de precauție: distanțarea, portul măștii, dezinfecția și spălatul mâinilor. Însă aceste lucruri se întâmplă tot mai rar.

„Ieri (joi n.r.) am intrat într-o benzinărie să cumpăr ceva de acolo, târziu noaptea. Doamnele de la benzinărie aveau mască. Au intrat patru tineri – nici mască, nici nimic. Eu m-am uitat, doamnele nu au spus nimic, au plecat și am întrebat doamnele. N-am vrut să intervin pentru că putea să iasă scandal, îți trebuia cineva cu autoritate de control ca să le spună ceva, cineva de la poliție sau patronul magazinului. Am întrebat doamnele: de ce nu le spuneți nimic? Răspunsul a fost: am încercat să spunem să nu intre fără mască și rezultatul a fost că unii au plecat fără să plătească, alții s-au certat cu noi și ne-au înjurat. Asta este problema. Oamenii nu înțeleg, tinerii cred că este o glumă”, a povestit Raed Arafat la Digi24.

Raed Arafat, despre nepăsarea românilor

Raed Arafat a explicat că nerespectarea regulilor se datorează unor medici care declară public despre Covid-19 că e doar „o biată gripă” și a altor figuri publice care susțin spusele acestora.

„Asta înseamnă că noi am pierdut o parte din populație care este deja în dubii, că nu înțelege și nu mai dă credibilitate autorității. Există o parte importantă care respectă”, a adăugat secretarul de stat în MAI.

Raed Arafat: „Riscul este să crească numărul cazurilor și mai mult”

„Situația este în dinamică pentru că oricând un spital internează 2-3 în terapie intensivă și ne trezim că nu mai avem locuri și va trebui să ducem o parte din bolnavi în altă parte.

Cea mai bună soluție rămâne soluția de prevenire a răspândirii. Dacă individul nu înțelege acest lucru și nu respectă regulile riscul este să crească numărul cazurilor și mai mult”, a mai spus Raed Arafat.

Publicat: 28 Jun. 2020, 08:58 Arhiva
Pe aceeași temă