Profilerul Dumitran, dezvăluiri despre Gheorghe Dincă: ”Mi s-a gâtuit vocea. I-am chemat pe colegi”

Publicat: 22 Jan. 2020, 10:44 News

Profilerul Dorin Dumitran este unul dintre personajele importante care se ocupă de cazul Caracal – dosarul care a înspăimântat întreaga țară.

Colonelul în vârstă de 44 de ani a stat de vorbă peste 60 de oră cu monstrul din Caracal.

„El doar atât mi-a cerut: „Domn” profesor, daţi-mi coli. Vreau să scriu”. Zic: „Bine”. Nu am intrebat ce. I-am adus coli, pix. I-am respectat dorinţa. După ce a venit cu ele, era vorba despre Luiza, descrierea modului în care a chinuit-o pe Luiza. I-am spus: „Îţi voi citi declaraţia, ca să fiu sigur că te-am înțeles”. El avea un scris destul de dificil de urmărit şi mi s-a gâtuit vocea. I-am chemat pe colegi să reintre în cameră să mă liniştesc eu. Evident, eu trebuia să rămân acolo. Ca să pot continua cu el. Asta m-a condus la compararea declaraţiilor cu toate celelalte pe care făcusem analiza de conţinut şi am văzut că declaraţiile acestea indeplinesc criteriile specifice analizei ştiinţifice a conţinutului comunicării”, a spus Dorin Dumitran la Marius Tucă Show, citează Mediafax.

Profilerul a continuat: „Mi-a zis: „Domn profesor, eu pe lângă tatăl meu sunt pistol cu apă. Era slăbuţ, dar te fărâma când se porneam indiferent cât de mare erai”. Pedepsele aplicate de tatăl său vor fi destul de duplicitare. Pe de o parte, îl va sancţiona pentru lucruri lipsite de importanţă, pe de altă parte, îl va sancţiona pentru că nu a făcut ce trebuia ca să iasă dintr-o situaţie de disconfort. De exemplu: il bătea dacă venea bătut acasă, dar îl bătea şi dacă nu reacţiona. Este unul dintre cele mai nocive comportamente aplicate unui copil. (…) Tatăl său va deveni model de comportament, mama sa este absentă”, a mai spus ofiţerul psiholog.

Gheorghe Dincă a încercat să se sinucidă

Criminalul din Caracal a avut mai multe tenative suicidale. Gheorghe Dincă a fost calmat și ventilat, după ce a clacat în fața anchetatorilor.

„Cele mai sincere momente ale sale au fost acelea în care s-a simţit doborât psihic de el. Acel moment survine în noiembrie, când colegii mei – care au gestionat excepţional situaţia, de la Arestul central m-au anunţat că a intrat în refuz de hrană. El mai avusese anterior ideea suicidară. Am detensionat, l-am ventilat, să nu ne facă probleme, să nu ne facă eveniment. Pentru că a fost o armată de oameni, toţi colegii mei, la transport, îl luau pe semnătură. Răspunzi de el. Aici nu se discută”, a declarat Dorin Dumitran la Marius Tucă Show.

„Au fost patru momente (când a vrut să se sinucidă, n.r.),. Am mai discutat cu el despre aceasta. Spunea că îşi bagă capul între gratia patului şi îşi va face de petrecanie. I-am replicat: Iubeşti prea mult viaţa. În activitatea mea de negociere, pe bloc şi pe stâlpi, ştiu cum arată… sunt priviri pe care nu le poţi uita de la cei sinceri care doresc să se sinucidă. Şi nu era autentic. (…) Aici nu contează ce cred eu, pentru că niciodată nu ştii dacă o va face”, a mai spus Dumitran.

Publicat: 22 Jan. 2020, 10:44 News
Pe aceeași temă