Profesorul călugăr care a publicat imagini din vestiarul fetelor a fost suspendat

Publicat: 13 Oct. 2018, 13:24 Life

Masura cat se poate de normala luata de Arhiepiscopia Tomisului dupa fapta preotului.

Profesorul călugăr din Constanţa care a publicat imagini din vestiarul fetelor a fost suspendat. Arhiepiscopia Tomisului a transmis, vineri, că a aflat „cu surprindere şi îngrijorare”, despre faptele călugărului profesor acuzat că a postat pe Facebook imagini cu elevi ce se schimbau într-un vestiar al Şcolii nr. 39 din Constanţa, şi a decis suspendarea de la slujire a acestuia.

„Cu surprindere şi îngrijorare, Arhiepiscopia Tomisului a aflat despre presupusele abateri ale Arhidiaconului Calinic (Ciprian) Savin, profesor de Muzică la Şcoala nr. 39 Nicolae Tonitza din Constanţa”, se arată într-un comunicat de presă, transmis vineri, de Arhiepiscopia Tomisului.

Reprezentanţii instituţiei spun că Ciprian Savin s-a remarcat ca un talentat dirijor, iar activitatea sa în cadrul şcolii a fost răsplătită cu numeroase premii, astfel că i s-a decernat rangul onorific de arhidiacon.

„Părintele Calinic a fost remarcat ca talentat dirijor de către regretata profesoară de muzică Fotinia Roşca în cadrul unor spectacole şi, fiind bolnavă, a solicitat Arhiepiscopiei Tomisului, împreună cu conducerea şcolii, continuarea şi dezvoltarea frumoaselor activităţi artistice ale şcolii de către părintele Calinic. Părintele Calinic a acceptat să fie profesor la această şcoală, unde a desfăşurat o activitate lăudabilă, cu multe premii, în urma participării la mai multe concursuri judeţene, regionale şi naţionale, motiv pentru care i s-a decernat rangul onorific de arhidiacon”, spun sursele citate, care precizează că cele constatate „ne-au surprins şi nu înţelegem motivaţia pentru care a făcut acele filmări”.

Continuarea articolului »

Publicat: 13 Oct. 2018, 13:24 Life
Pe aceeași temă