Prințul Harry, primele declarații după retragerea din Familia Regală

Publicat: 20 Jan. 2020, 14:10 Life
Prințul Harry, primele declarații după retragerea din Familia Regală

Ducele de Sussex a ținut primul său discurs de la renunțarea la îndatoririle regale, în cadrul unui dineu organizat la Londra de o fundație caritabilă pe care o patronează. Prințul Harry le-a spus invitaților că a luat decizia de a renunța la statutul de membru senior al Casei Regale cu multă durere în suflet. 

„Marea Britanie este casa mea și locul pe care îl iubesc. Acest lucru nu se va schimba. Am crescut simțindu-mă sprijinit de mulți dintre voi și am văzut cum ați primit-o pe Maghan cu brațele deschise, iar eu am găsit dragostea și fericirea, pe care le-am căutat toată viața”, a spus prințul Harry în discursul său.

Ducele de Sussex spune că nu a avut de ales, iar decizia de a se retrage se datorează presiunii publice uriașe la care erau supuși, el și Meghan. Cei doi și-au dorit o viață mai liniștită, pe care speră să o trăiască acum, în Canada, scrie protv.ro.

Harry a făcut apel la cei din jur să aibă încredere în judecata sa și a soției lui, Meghan Markle, pe care mulți britanici o consideră vinovată de îndepărtarea lui Harry de propria familie.

„Mai știu că ați ajuns să mă cunoașteți în toți acești ani, astfel încât să aveți încredere că femeia pe care am ales-o de soție susține aceleași valori ca mine. Și o face. Și e aceeași femeie de care m-am îndrăgostit”, a spus Harry, dând asigurări că va face tot ce-i stă în putere să ducă mai departe, cu mândrie, numele pe care-l poartă.

Harry și Meghan au anunțat recent că doresc să renunțe la statutul de membri seniori ai familiei regale a Marii Britanii

Harry va continua să fie prinţ şi membru al familiei regale a Marii Britanii. Însă el nu va mai putea folosi titulatura de „Alteţa sa regală” pentru că nu mai este membru activ al familiei regale, acelaşi lucru fiind valabil şi pentru ducesa Meghan de Sussex, potrivit today.com.

Contul de pe platforma Instagram și noul site oficial ale lui Harry și Meghan poartă numele Sussex

Potrivit site-ului oficial al familiei regale, dacă vreodată un membru are nevoie de un nume de familie, acesta trebuie să fie Mountbatten-Windsor. Numele vine de la cel de familie al prinţul consort Phillip (Mountbatten) şi de la cel luat de bunicul reginei Elizabeth a II-a, regele George al V-lea, după castelul Windsor, în 1917.

De altfel, Harry şi Meghan au adoptat numele de familie Mountbatten-Windsor pentru fiul lor, Archie, născut anul trecut. Pe certificatul micuţului, născut pe 6 mai 2019, figurează numele Archie Harrison Mountbatten-Windsor.

Totuşi, în timp ce se pregătea pentru cariera de militar, prinţul Harry a folosit numele de Wales, acelaşi cu al principatului deținut de tatăl său.

Există, de asemenea, posibilitatea ca Harry și Meghan, care au făcut alegeri insolite în viață în ultimii ani, comparativ cu protocolul regal, să procedeze la fel și în ceea ce privește numele de familie.

Prinţul Harry, în vârstă de 35 de ani, al șaselea în ordinea succesiunii la tronul Marii Britanii, şi fosta actriţă americană Meghan Markle, în vârstă de 38 de ani, s-au căsătorit pe 19 mai 2018, după o relație de doi ani. Archie Harrison Mountbatten-Windsor, primul lor copil, al optulea strănepot al reginei Elizabeth a II-a a Marii Britanii, este al șaptelea în ordinea succesiunii la tron.

Publicat: 20 Jan. 2020, 14:10 Life
Pe aceeași temă