Primele declarații ale fiicei artistei Gabi Luncă, după ce a fost înmormântată. Ce va face familia în memoria cântăreței și a acordeonistului Ion Onoriu

Publicat: 06 Apr. 2021, 15:16 Vedete

Cântăreața de muzică populară Gabi Luncă a fost condusă astăzi pe ultimul drum. Artista a fost înmormântată în Cimitirul Dămăroaia din Capitală.

Gabi Luncă s-a stins din viață la vârsta de 83 de ani, după ce o lungă perioadă a stat internată în spital. Cântăreața, care a murit în noaptea de 2 spre 3 aprilie, fusese infectată cu noul coronavirus. Unul dintre copiii artistei, Rebeca Onoriu, a făcut primele declarații, după ceremonia funerară. În memoria părinților săi, copiii ar dori să deschidă fie un centru post-covid, fie un azil.

”Mulțumim Televiziunii Române pentru această onoare, cinste. Ne-a rămas nouă acum, o să ne uităm. Cât despre mama, mama a plecat în cel mai lung turneu al dânsei, de data asta nu sunt eu și cu frații mei cei care o așteptăm, de data asta ne așteaptă dânsa. Depinde de noi, copiii, să urmăm cărarea pe care ei ne-au trasat-o, cărarea Domnului. Probabil că o să facem o clinică post-covid sau un azil în memoria părinților mei. În memoria mamei…

Era firesc să se întâmple asta la un moment dat. Doar că nu l-am mutat pe tata de unde era, sunt împreună aici. De fapt, ei sunt în Ceruri. Sora mea a hotărât să punem o mică băncuță (n.r. Estera)”, sunt primele declarații ale Rebecăi Onoriu, după ce mama ei a fost înmormântată.

Cauza morții artistei Gabi Luncă

Potrivit Playtech, medicii Spitalului Județean Ilfov au transmis faptul că artista Gabi Luncă, din cauza infecției cu noul coronavirus, a dezvoltat disfuncție multiplă de organ: “Pacienta de 82 ani, internată pe 13.03 în spitalul nostru și admisă în STI în 1.04 cu pneumonie SARS-CoV-2 formă severă, afectare pulmonară 90-100%, cu evoluție trenantă și necesar de ventilație mecanică inițial noninvazivă, ulterior, intubată pentru ARDS pulmonar.

Ulterior, a dezvoltat disfuncție multiplă de organ și a survenit decesul în data de 2.04 ora 20,50. S-au respectat toate protocolalele medicale, pacienta nu a prezentat infecții asosiate actului medical, secreția traheală a fost negativă la intubație. S-a ținut legătura cu familia și a fost informată permanent de starea pacientei”.

Sursă foto: paparazzi

Publicat: 06 Apr. 2021, 15:16 Vedete
Pe aceeași temă