Abia acum s-a aflat! Ce s-a întâmplat la câteva zile de la moartea artistei Gabi Luncă

Publicat: 27 Apr. 2021, 09:30 Vedete

În urmă cu 21 de zile, artista de muzică lăutărească Gabi Luncă a fost înmormântată la Cimitirul Dămăroaia din Capitală. Cântăreața a fost înmormântată lângă soțul ei, acordeonistul Ion Onoriu. Ce s-a întâmplat la câteva zile, după ce Gabi Luncă a murit?

Familia artistei Gabi Luncă a trăit câteva sentimente confuze, dar și revoltătoare, după ce la câteva zile de la moartea cântăreței au fost sunați de mai mulți artiști români pentru a putea să cânte ei piesele lui Gabi Luncă. Rebeca Onoriu, fiica cea mare a artistei, a mărturisit faptul că nu va permite ca alți artiști să cânte melodiile mamei sale și că nu va ceda drepturile de autor ale mamei sale altor artiști de la noi.

”Am fost contactată de mai multe persoane cu dorința de a realiza propriile interpretari ale cântecelor mamei mele. Sunt ale noastre și reprezintă marele tezaur moștenit de la părinții noștri. Nu doar ca este prematur să discut acest aspect cu cineva, dar eu, momentan, nu doresc ca aceste piese de tezaur, cantecele parinților mei, să fie interpretate de altcineva, mai cu seama înregistrate!”, a spus Rebaca Onoriu, în exclusivitate pentru Spynews.ro.

Pe de altă parte, fiica ei a mărturisit că poate în viitor vor organiza un festival în memoria cântăreței Gabi Luncă, dar și în memoria tatălui.

”Poate peste un timp, de acord cu familia mea, vom organiza un festival în memoriam Gabi Luncă și Ion Onoriu. Docamdată, însa, este prematur să discut acest aspect. Îi rog pe toți să îmi respecte durerea și apoi dorintț … nu vindem nimic, nu cedam drepturi de autor!!! Vă mulțumesc pentru înțelegere și pentru reala empatie pe care am simțit-o în această perioada, din partea dumneavoastră”, a mai spus Rebeca Onoriu, fiica lui Gabi Luncă.

Ce a transmis Rebeca, după moartea mamei sale

Gabi Luncă s-a stins din viață la vârsta de 83 de ani, după ce o lungă perioadă a stat internată în spital. Cântăreața, care a murit în noaptea de 2 spre 3 aprilie, fusese infectată cu noul coronavirus. Unul dintre copiii artistei, Rebeca Onoriu, a făcut primele declarații, după ceremonia funerară. În memoria părinților săi, copiii ar dori să deschidă fie un centru post-covid, fie un azil.

”Mulțumim Televiziunii Române pentru această onoare, cinste. Ne-a rămas nouă acum, o să ne uităm. Cât despre mama, mama a plecat în cel mai lung turneu al dânsei, de data asta nu sunt eu și cu frații mei cei care o așteptăm, de data asta ne așteaptă dânsa. Depinde de noi, copiii, să urmăm cărarea pe care ei ne-au trasat-o, cărarea Domnului. Probabil că o să facem o clinică post-covid sau un azil în memoria părinților mei. În memoria mamei…

Era firesc să se întâmple asta la un moment dat. Doar că nu l-am mutat pe tata de unde era, sunt împreună aici. De fapt, ei sunt în Ceruri. Sora mea a hotărât să punem o mică băncuță (n.r. Estera)”, sunt primele declarații ale Rebecăi Onoriu, după ce mama ei a fost înmormântată.

sursă foto:  arhivă Ciao

Publicat: 27 Apr. 2021, 09:30 Vedete
Pe aceeași temă