Ce nu s-a văzut la înmormântarea artistei Gabi Luncă! Abia acum s-a aflat

Publicat: 07 Apr. 2021, 13:11 Vedete

Gabi Luncă a fost înmormântată în urmă cu o zi la cimitirul Dămăroaia din Capitală. La ceremonia funerară au luat parte atât familia, cât și mulți apropiați și persoane apropiate familiei sale. Regina muzicii lăutărești a fost înmormântată lângă soțul ei, acordeonistul Ion Onoriu.

La înmormântarea artistei Gabi Luncă și-au făcut apariția și mai mulți lăutari care au interpretat melodii care au consacrat-o pe aceasta de-a lungul carierei sale. Totuși, la înmormântare nu s-a prezentat Emanuel Onoriu. A fost sunat de jurnaliști, însă nu a vrut să ofere amănunte, arată impact.ro.

Se crede că bărbatul ar fi fost infectat cu noul coronavirus, iar alte persoane spun că ar fi fost prea sensibil și nu ar fi dorit să se expună. În urmă cu o zi au luat parte aproape 200 de persoane la omagierea artistei Gabi Luncă. Totuși, s-au strecurat și mici inconveniente la ceremonia funerară, una dintre acestea fiind o greșeală făcută de angajații de la florăria de unde au fost luate coroanele. Pe una dintre ele scrie ”dom. Gabi Lungă”, arată Cancan. De asemenea, alte persoane au venit îmbrăcate colorat, lucru care, în tradiția românească la un eveniment funerar, ar fi trebuit să fie opus: de obicei, persoanele îmbracă haine de culoare închisă, de cele mai multe ori haine negre.

Mormântul artistei a fost acoperit cu aproape 100 de coroane de flori. La scurt timp după ce cântăreața de muzică lăutărească a fost înmormântată, Rebeca Onoriu, fiica sa, a oferit primele declarații.

”Mulțumim Televiziunii Române pentru această onoare, cinste. Ne-a rămas nouă acum, o să ne uităm. Cât despre mama, mama a plecat în cel mai lung turneu al dânsei, de data asta nu sunt eu și cu frații mei cei care o așteptăm, de data asta ne așteaptă dânsa. Depinde de noi, copiii, să urmăm cărarea pe care ei ne-au trasat-o, cărarea Domnului. Probabil că o să facem o clinică post-covid sau un azil în memoria părinților mei. În memoria mamei…

Era firesc să se întâmple asta la un moment dat. Doar că nu l-am mutat pe tata de unde era, sunt împreună aici. De fapt, ei sunt în Ceruri. Sora mea a hotărât să punem o mică băncuță (n.r. Estera)”, sunt primele declarații ale Rebecăi Onoriu, după ce mama ei a fost înmormântată.

Cauza morții artistei Gabi Luncă

Potrivit Playtech, medicii Spitalului Județean Ilfov au transmis faptul că artista Gabi Luncă, din cauza infecției cu noul coronavirus, a dezvoltat disfuncție multiplă de organ: “Pacienta de 82 ani, internată pe 13.03 în spitalul nostru și admisă în STI în 1.04 cu pneumonie SARS-CoV-2 formă severă, afectare pulmonară 90-100%, cu evoluție trenantă și necesar de ventilație mecanică inițial noninvazivă, ulterior, intubată pentru ARDS pulmonar.

Ulterior, a dezvoltat disfuncție multiplă de organ și a survenit decesul în data de 2.04 ora 20,50. S-au respectat toate protocolalele medicale, pacienta nu a prezentat infecții asosiate actului medical, secreția traheală a fost negativă la intubație. S-a ținut legătura cu familia și a fost informată permanent de starea pacientei”.

Sursă foto: ARHIVĂ

Publicat: 07 Apr. 2021, 13:11 Vedete
Pe aceeași temă