Portocalele sunt fuctele preferate in perioada rece, alaturi de mandarine si mineole. Insa nu este recomandat ca toti oamenii sa le consume, si in cantitati mari.
Medicii trag un semnal de alarma cu privire la cantitatea de portocale consumata. Conform csid.ro, ele au multe beneficii pentru sanatate, precum:
– regleaza tensiunea arteriala
– scad riscul de boi cardiovasculare
– au posibile efecte anticancerigene
– mentin inima sanatoasa
– previn sau tin sub control diabetul
Inafara de acestea, portocalele au si beneficii pentru frumusete:
– simuleaza productia de colagen
– previn aparitia acneei
– hidrateaza in profunzime pielea
– previn imbatranirea prematura a pielii
Insa, pe langa toate cele plusuri, portocalele au si un mare minus. Persoanele care sufera de reumatism trebuie sa le consume in cantiti mici, pentru ca natura acida a sucului poate accentua simptomele artritei.
Un lucru important de retinut este si atentia catre cojile d eportocale, pentu ca pot fi tratate chimic pentru culoare sau conservare pe o perioada mai mare de timp.