Omul potrivit la locul potrivit! Povestea lui Ionuț, jandarmul care a participat la misiunea de salvare a unui copil dispărut: „Cea mai emoționantă recompensă”

Publicat: 19 sept. 2023, 10:28 Autor: Hermina Hagianu News
Omul potrivit la locul potrivit! Povestea lui Ionuț, jandarmul care a participat la misiunea de salvare a unui copil dispărut: Cea mai emoționantă recompensă

Un copil de şapte ani din localitatea Bengeşti-Ciocadia, judeţul Gorj, a dispărut de acasă în cursul zilei de ieri. Băiețelul care suferă de sindromul Down nu a mai găsit drumul spre casă. Autoritățile au intrat în alertă, iar în scurt timp au început căutările. Ionuț, un jandarm care a participat la misiune a fost cel care l-a găsit.

Băiețelul a fost căutat de poliţişti, pompieri, jandarmi, salvamontişti şi localnici, inclusiv cu câini de urmă şi drone. După 4 ore de căutare, copilul a fost găsit teafăr, dar foarte speriat în pădurea din apropierea casei. Ionuț, jandarmul aflat în misiune alături de alți colegi a fost cel care a reușit să îl găsească. În momentul în care l-a văzut pe salvator, copilul a sărit în brațele sale.

Omul potrivit la locul potrivit!

„M-a pupat! În momentul în care l-am luat în brațe s-a lipit de mine și s-a agățat cu mânuțele strâns în jurul gâtului. În acea clipă, tot ce am simțit a fost disperarea acestui copil de a fi pierdut pentru totdeauna! Asta mi-au transmit mânuțele care m-au îmbrățișat cu atâta putere.”

Acest lucru ne-a declarat colegul nostru și așa își va aminti toată viața cel care împreună cu jandarmi, pompieri și voluntari au făcut tot ce era posibil, în această după-amiază. Ca o simplă plecare voluntară de la domiciliu să nu se transforme într-o adevărată tragedie.

Povestea lui Ionuț, jandarmul care a participat la misiunea de salvare a unui copil dispărut

Băiețelul din brațele colegului nostru își va sărbători, peste câteva zile, cei 8 anișori, în siguranță, lângă familie. Datorită unei mobilizări exemplare și datorită unor oameni care fac cinste acestor meserii.

Băiețelul ale cărui mânuțe și-au lăsat amprenta pe uniforma colegului nostru este un copil cu deficiențe, locuiește împreună cu cei trei frați într-o zonă rurală, într-o familie modestă, iar astăzi, în jurul prânzului, s-a îndepărtat de casă și nu a mai reușit să își găsească drumul înapoi.

Acela a fost momentul când părinții, disperați, au anunțat polițiștii.  Iar mobilizarea a fost exemplară! În mai puțin de 4 ore, înainte de lăsarea întunericului, băiețelul a fost găsit pe marginea unui pârâu, într-o zona cu vegetație deasă, dezorientat, confuz și disperat”, este mesajul transmis de autorități.

Ionuț, jandarmul care a participat la misiunea de salvare a copilului dispărut

Ionuț a fost fericit că a putut să îl salveze pe copil

“Sunt recunoscător că am putut să ajut, pentru că am fost la locul potrivit, în momentul potrivit, acolo unde a fost nevoie de ajutorul meu. În același timp, mă simt norocos că am primit cea mai emoționantă recompensă, o îmbrățișare care a lăsat urme pe uniforma și în sufletul meu ! “

Acestea au fost cuvintele colegului nostru, Ionuț, agent în cadrul Inspectoratului de Poliție Județean Gorj, încadrat din 2016, cel care poartă cu mândrie pe uniforma lui conturul lăsat de omulețul salvat”, au mai transmis reprezentanții Ministerului Afacerilor Interne, România.

Publicat: 19 sept. 2023, 10:28 Autor: Hermina Hagianu News
S-a alăturat presei în anul 2016, inițial în trustul Intact Media Group, iar din 2019 este redactor la publicația CIAO.RO,…...
Pe aceeași temă