Cine este jandarmul de la Costinești? Ionuț Niță este un soț model și tată a trei copii: „Trebuie să avem grijă să îi educăm”

Publicat: 25 aug. 2023, 13:01 Autor: Camelia Vedete

Timp de 5 ani, a fost luptător în Legiunea Străină, o unitate de elită a Armatei Franceze. S-a întors în România când a hotărât să-şi întemeieze o familie. Astăzi, Ionuţ şi Olimpia cresc trei copii pentru care vor o ţară mai sigură.

„Vreau să le mulţumesc tuturor celor care au trimis mesajele de susţinere. Mă înclin în faţa lor, şi asta pentru că ei, cei care au trimis mesajele, au demostrat că suntem totuşi o societate cu gândire cât de cât sănătoasă, spune Ionuț Niță pentru Observator.

Olimpia, soția lui Ionuț Niță: Am încrederea în el că, dacă a acţionat aşa, înseamnă că aşa a considerat necesar”

În ziua incidentului violent a acţionat calculat. Legea permite unui jandarm să apeleze la forţă fizică dacă agresorii nu se opresc la somaţia verbală.  În primul rând trebuie să înţeleagă că atât Jandarmeria, cât şi Poliţia, nu sunt acolo pentru a face legea cu pumnul”, spune Ionuț Niță, jandarmul-erou de la Costineşti.

Olimpia, soția lui Ionuț Niță: Am încrederea în el că, dacă a acţionat aşa, înseamnă că aşa a considerat necesar. Şi că nu se putea altfel. Pentru că ştiu că până la asta ar fi făcut tot posibilul să se soluţioneze altfel problema. Întotdeauna a fost foarte curajos. Asta pot să zic întotdeauna.

Jandarmul Ionuţ Niţă a fost jucător de rugby, un sport din care a învăţat un lucru esenţial

În primul rând să respecţi omul din faţa ta, că poţi să-l accidentezi foarte tare sau poţi să te accidentezi foarte tare. Şi atunci înţelegi că poţi să faci rău şi poţi să te abţii din a face rău., spune Ionuț Niță, jandarmul eroul de la Costineşti

Timp de 5 ani, a fost luptător în Legiunea Străină, o unitate de elită a Armatei Franceze. S-a întors în România când a hotărât să-şi întemeieze o familie. Astăzi, Ionuţ şi Olimpia cresc trei copii pentru care vor o ţară mai sigură. Jandarmul care apelează la pumni doar când nu se poate altfel are un singur sfat pentru tânăra generaţie.

Ionuț Niță, jandarm: În primul rând, în timpul liber ar fi foarte important să citească ceva. Orice. Le dezvoltă capacitatea şi abilitatea de a dialoga. 

„Trebuie să avem grijă la ce se uită copiii noştri, să avem grijă să îi educăm, pentru ca generaţiile următoare să nu mai aibă parte de conflicte de genul acesta şi a deveni o societate cu adevărat sănătoasă”, spune Olimpia, soția lui Ionuț Niță.

Publicat: 25 aug. 2023, 13:01 Autor: Camelia Vedete
Autor: Camelia
A absolvit Facultatea de Jurnalism și Științele Comunicării din București. A lucrat încă din 2009 la ProSport ca intern. In…...
Pe aceeași temă