O nouă tragedie aviatică?! O aeronavă a DISPĂRUT. Autoritățile sunt în alertă!

Publicat: 10 dec. 2019, 09:01 Autor: Elena News
O nouă tragedie aviatică?! O aeronavă a DISPĂRUT. Autoritățile sunt în alertă!

Armata aerului din Chile a anunţat luni că a pierdut ”contactul radio” cu un avion militar C130, cu 38 de persoane la bord, care decolase din Punta Arenas (sud) spre o bază din Antarctica, relatează marţi AFP.

”Un avion C130 Hercules a decolat la ora 16.55 (19.55 GMT) din oraşul Punta Arenas spre baza Preşedinte Eduardo Frei” din Antarctica, a indicat armata într-un comunicat. La bordul aeronavei se aflau 38 de persoane, între care 17 membri ai echipajului şi 21 de pasageri, relatează Agerpres.

A fost lansată o operaţiune de salvare cu avioane şi nave ale Marinei chiliene, potrivit sursei citate. Avionul, care a decolat de la baza aeriană Chabunco din Punta Arenas (la peste 3.000 km sud de capitala Santiago), efectua misiuni de suport logistic şi transporta personal care urma să verifice o conductă de petrol plutitoare care alimentează cu carburant baza.

Preşedintele Sebastian Pinera, ”consternat” de dispariţia aparatului militar, a anunţat pe Twitter că va merge la Punta Arenas pentru a superviza ”operaţiunile de căutare şi desfăşurarea echipelor de salvare”.

Publicat: 10 dec. 2019, 09:01 Autor: Elena News
Autor: Elena
Deși a studiat Dreptul, Elena Toader iubește să scrie, având o experiență vastă în domeniul jurnalismului. Și-a început cariera în…...
Pe aceeași temă