O fetiță hrănește un urs din mână pe Transfăgărășan. Imaginile sunt spectaculoase VIDEO

Publicat: 02 Jul. 2019, 11:23 Ciao.ro
O fetiță hrănește un urs din mână pe Transfăgărășan. Imaginile sunt spectaculoase VIDEO

Fetița și-a riscat viața în timp ce hrănea ursul flamând pe Transfăgărășan.

O fetiță hrănește un urs din mână pe Transfăgărășan. Imaginile șocante au fost postate pe facebook, iar în filmare se vede cum copila, însoțită de un adult, intenționa să mângâie animalul, transmite corespondentul MEDIAFAX.

Pe imaginile surprinse de turiști se vede cum un adult hrănește primul ursul în timp ce fetița vrea să-l mângâie. Apoi, copila ia o bucată de mâncare pe care o întinde animalului, hrănindu-l din mână.

O fetiță hrănește un urs din mână pe Transfăgărășan

O fetiță hrănește un urs din mână pe Transfăgărășan

Filmarea a fost realizată pe Transfăgărășan, în zona kilometrului 60. Zilnic, pe acest drum, aproape zilnic, se opresc turiști care hrănesc urșii.

Șeful Salvamont Argeș, Ion Sănduloiu, a declarat, corespondentului MEDIAFAX, că sub nicio formă urșii nu trebuie hrăniți.

„Nu trebuie să hrănească urșii. Există state în lume, cum ar fi SUA sau Canada, unde poți vedea ursul din mașină. Încetinești, te uiți. Nu-i dai de mâncare. Vorbeam cu un coleg care spunea că în SUA sunt amenzi dacă le dai să mănânce. Dacă înveți ursul să îi dai pe marginea drumului să mănânce va veni în continuare”, a declarat Sănduloiu.

Acesta consideră că turiștii trebuie să renunțe obiceiul grătarelor, deoarece urșii nu mai rămân în pădure dacă simt miros de mâncare.

„Să nu facă grătare. Ursul are mirosul mai fin decât câinele de două ori. Ursul nu mai rămâne în pădure dacă el simte miros de carne. Va încerca să obțină și poate deveni agresiv. Noi avem în pădure animale sălbatice”, a mai spus șeful Salvamont Argeș.

Publicat: 02 Jul. 2019, 11:23 Ciao.ro
Pe aceeași temă