Incredibil! O familie din Suceava a smuls toate florile de colt de pe un munte! Toti au dosar penal si risca amenzi de pana la 10.000 Ron!

Publicat: 31 Jul. 2019, 13:22 News 2
Incredibil! O familie din Suceava a smuls toate florile de colt de pe un munte! Toti au dosar penal si risca amenzi de pana la 10.000 Ron!

Au zis ca o sa fie foarte apreciata poza lor de pe Facebook in care tineau buchete mari de flori de colt dar totul s-a terminat prost pentru ei.

O familie din Suceava a smuls toate florile de colt de pe un munte! Ceea ce trebuia sa fie o simpla drumetie la munte pentru o familie din Suceava s-a transformat intr-o ancheta care s-ar putea sa-i coste enorm.

Toti cei 9 membrii ai grupului care au plecat intr-o excursie pe munte s-au fotografiat dupa ce au cules buchete intregi de flori de colt. Dupa ce au ras creste muntilor de flori de colt si-au facut o poza si au pus-o pe Facebook. Asta le-a adus imediat si pedeapsa pentru ca mai multi utilizatori au sesizat autoritatile pentru a-i amenda dupa ce si-au dat seama ca ceea ce tineau turistii in mana erau chiar flori de colt. Plantă este protejată prin lege și gestul lor a stârnit revoltă în mediul virtual şi a fost anunţată imediat poliţia.

Manuela Scripcariu, fondator Discover Bucovina pentru Stirile Pro TV: ”Eu sunt convinsă că aceştia au acţionat pe fondul lipsei de educaţie. Din fotografii se vede că ei sunt chiar mândri. Noi trebuie să înţelegem că avem nişte valori naturale pe care dacă nu le protejăm noi, de la individ la individ, acestea vor dispărea”.

O familie din Suceava a smuls toate florile de colt de pe un munte!

Dupa ce au fost chemati la politie de catre anchetatori toti membrii grupului au spus ca nu stiau ca florile sunt protejate si ca este interzisa ruperea lor. Ceea ce i-a facut sa culeaga multe a fost faptul ca zona unde se aflau era impanzita de flori de colt si s-au gandit ca n-ar fi o problema daca ar rupe si ei cateva.

Floarea Reginei, aşa cum mai este denumită planta, creşte în munţii calcaroşi, pe pajişti de pe versanţi abrupţi şi însoriţi sau pe stânci. La noi o găsim în Munţii Carpaţi, fiind declarată monument al naturii încă din 1933, fiind ocrotita prin lege.

Publicat: 31 Jul. 2019, 13:22 News 2
Pe aceeași temă