Niciun român nu știa asta! Ce făceau de fapt soții Ceaușescu după ce dădeau mâna cu oamenii

Publicat: 08 nov. 2019, 11:13 Autor: Simona Vedete
Niciun român nu știa asta! Ce făceau de fapt soții Ceaușescu după ce dădeau mâna cu oamenii

Au apărut mărturii importante despre Elena și Nicolae Ceaușescu, făcute publice de Emilia Marinela Macovescu, soţia fostului ministru de externe al României, George Macovescu.

Emilia Marinela Macovescu, a fost martor unor scene din viața Elenei Ceaușescu pe care le-a dezvăluit pentru revista ”Historia”. Un lucru care a surprins pe toată lumea a fost gestul cuplului după ce dădea mâna cu cineva.

”În momentul în care plecam în vizite cu soţii Ceauşescu, primeam bilet de la Cabinetul 2 pe care scria: «Nu aveţi voie coc, n-aveţi voie ruj, n-aveţi voie să vă machiaţi, n-aveţi voie ojă pe unghii». Doar Elena Ceauşescu purta părul strâns în coc, noi (soţiile miniştrilor – n.r.) nu aveam voie să purtăm.

Ce făceau de fapt soții Ceaușescu după ce dădeau mâna cu oamenii

În vizitele mele cu ea, uneori Elena Ceauşescu mă chema şi-mi spunea: «Dragă, ia spune-mi mie care dintre tablourile astea este de cadou?». Erau tablouri de Sabin Bălaşa, de Tarcea, aduse pentru cadouri, şi îi spuneam: «Eu cred că acesta, dacă vă place şi Dvs., dar dacă nu vă place alegeţi pe care vreţi».

Răspundea: «Da, da, şi eu m-am gândit la ăsta». Altădată, m-a chemat la 2 noaptea la ea în dormitor pentru că i se aduseseră valize cu bijuterii şi-şi pusese un colier la gât, pe care n-a mai putut să-l scoată. Fiind un colier extrem de scump, i se declanşase siguranţa, pentru a nu putea fi furat, şi nimeni nu ştia să-l desfacă decât bijutierul.

Când am ajuns în cameră, era foarte furioasă şi congestionată şi mi-a spus: «Hai, dragă, scoate-mi şi mie ăsta, că nu mai pot». Am încercat, n-am reuşit. A trebuit să scoale bijutierul noaptea, să i-l dea jos de la gât.

La mese, când mergeam, nu puteam să mâncăm, deşi erau lucruri foarte bune, pentru că ea se uita la tine şi, dacă te vedea că mănânci, spunea: «Uite cum mănâncă şi se îndoapă ca o scroafă». Spunea aşa despre toate femeile care veneau la mesele respective.

De Anul Nou, când se mergea la petrecerea la care eram obligaţi să mergem, Elena Ceauşescu, după ce dădea mâna cu noi, se dezinfecta. Venea chelnerul ăla special al lor şi le dădea spirt şi se dezinfectau amândoi. Aveau teroare de microbi. După fiecare dat de mână cu noi, ei se spălau foarte bine cu alcool, ca să nu se îmbolnăvească”, potrivit Click.ro.

Publicat: 08 nov. 2019, 11:13 Autor: Simona Vedete
Pe aceeași temă