”Femeia fatală a României” a fost ghinionistă în dragoste: ”M-am săturat să mă culc în fiecare seară cu alt bărbat”

Publicat: 08 Nov. 2019, 09:45 News 3

Vasilica Tastaman a fost considerată una dintre femeile fatale ale României precum și o actriță de excepție.

”Femeia fatală a României”. Radu Beligan spunea despre ea următoarele: „Aș spune, fără ezitare, că, dacă există un talent, el se cheamă Vasilica Tastaman”.

Vasilica Tastaman a fost căsătorită de două ori, prima oară cu antrenorul Emeric Ienei iar a adoua oară cu Dan Tufaru, pe care l-ar fi despărțit de Anda Călugăreanu. În plus, l-a iubit nebunește pe actorul Gheorghe Dinică.

”Femeia fatală a României”

”Femeia fatală a României”

Vasilica Tastaman a descoperit pasiunea pentru teatru la vârsta de 16 ani, odată cu debutul într-o piesă de teatru din orașul natal, Brăila. Până atunci a fost ucenică la o fabrică de textile din zonă.

Nu a avut studii de artă teatrală, însă a ajuns să joace pe scenele teatrelor Giulești și Bulandra, chiar marele Beligan recunoscându-i talentul extraordinar.

„Aș spune, fără ezitare, că, dacă există un talent, el se cheamă Vasilica Tastaman. Nu avea niciun fel de studiu, dar ce studiu îi mai trebuia? Ea pe scenă trăia, nu spunea nimic altceva. Era o bijuterie. Eu n-am ce să vă povestesc despre Vasilica, ea însăși este o poveste. O mare minune pe care am întâlnit-o în viața mea”, mărturisea într-un interviu mai vechi marele actor.

Cariera acesteia s-a datorat doamnei scenei românești, Lucia Sturdza Bulandra, încă de pe vremea când Vasilica era angajată a Teatrului Municipal București, astăzi Teatrul Bulandra, condus, la acea dată de Lucia Sturdza Bulandra.

Într-o zi, Vasilica era decisă să părăsească teatrul și să se întoarcă la Brăila iar Lucia Sturdza Bulandra o cheamă la ea și îi cere detalii legate de decizia de a părăsi teatrul bucureștean.

Atunci a aflat că Vasilica nu avea unde să doarmă: ”Doamna Bulandra, eu vreau să plec din Capitală pentru că m-am săturat… să mă culc în fiecare seară cu alt bărbat ca să am unde să dorm!”

Însă Lucia Sturdza Bulandra a ajutat-o, implorându-l pe primar ca să-i dea actriței o locuință, ceea ce s-a și întâmplat în cele din urmă.

Vasilica Tastaman i-a furat iuitul Andei Călugăreanu

Boerescu Dan-Silviu a prezentat-o pe actriță în cartea sa ca fiind „Femeia care a despărțit-o pe Anda Călugăreanu de Dan Tufaru, iubita lui Gheorghe Dinică și a altor vedete, dar și soția celebrului antrenor de la Steaua, Emeric Jenei, a fost o actriță talentată și cu mult sex appeal, care a răvășit efectiv lumea artistică a României din anii ʼ60-ʼ80.

Partenera lui Dem Rădulescu din „Astă seară dansăm în familie’ a fost o blondă fatală cu un râs spumos și o voce absolut inconfundabilă. În 1981, s-a stabilit în Suedia, revenind în țară abia 20 de ani mai târziu, pentru a-și aștepta sfârșitul acasă, fiind răpusă de o boală neiertătoare” potrivit Viva!.

Publicat: 08 Nov. 2019, 09:45 News 3
Pe aceeași temă