Motivul incredibil pentru care celebra actriță Vasilica Tastaman a vrut să plece din Capitală: „M-am săturat să mă culc în fiecare seară cu un alt bărbat”

Publicat: 16 Oct. 2020, 13:39 Vedete

Vasilica Tastaman a fost una dintre femeile fatale ale României şi o actriţă de excepţie. A fost apreciată pentru filme precum “Veronica”, “Păcală” şi “Nea Mărin miliardar”. Pe lângă talentul său incontestabili, celebra actriță a avut o viață tumultoasă cu multe iubiri la activ.

Marele Radu Beligan s-a arătat impresionat de talentul actriţei și a apreciat-o întotdeauna. În cadrul unui interviu pe care l-a dat în urmă cu mai mulți ani acesta a povestit: “Aş spune, fără ezitare, că, dacă există un talent, el se cheamă Vasilica Tastaman. Nu avea nici un fel de studiu, dar ce studiu îi mai trebuia? Ea pe scenă trăia, nu spunea nimic altceva. Era o bijuterie. Eu n-am ce să vă povestesc despre Vasilica, ea însăşi este o poveste. O mare minune pe care am întâlnit-o în viaţa mea“, mărturisea într-un interviu mai vechi marele actor.

Originară din Brăila, Vasilica Tastaman şi-a descoperit pasiunea pentru teatru la 16 ani, când a debutat într-o piesă de teatru din oraşul natal. Până la acea vârstă, a fost ucenică la o fabrică de textile din zonă. Fără studii de artă teatrală, Vasilica a ajuns să joace pe scenele teatrelor Giuleşti şi Bulandra.

Cariera Vasilicăi Tastaman s-a datorat, în cea mai mare parte încrederii pe care doamna scenei românești, Lucia Sturdza Bulandra, i-a acordat-o. La un moment dat, directoarea teatrului a avut o discuție cu celebra actriță în care aceasta îi spunea că nu are unde să doarmă.

“Doamnă Bulandra, eu vreau să plec din Capitală pentru că m-am săturat să mă culc în fiecare seară cu alt bărbat ca să am unde să dorm!“, i-ar fi spus Luciei Sturdza Bulandra care a cerut personal primarului o locuinţă pentru Vasilica Tastaman. În scurt timp, actriţa se muta în locuinţa proprie.

Vasilica Tastaman, căsătorită de două ori

Vasilica Tastaman a fost căsătorită cu fotbalistul şi antrenorul Emmerich Jenei, iar din mariajul acesta a rezultat un fiu. Apoi a fost căsătorită cu actorul Dan Tufaru, decedat în 2002, de care a divorţat. De Dan Tufaru, care era mai mic decât ea cu 11 ani, s-a îndrăgostit când încă acesta era soţul Andei Călugăreanu.

Actorul Vladimir Găitan îşi aminteşte de momentul în care aceştia s-au îndrăgostit: „Eram la Moscova cu ei. Acolo s-a produs un foc voltaic, acolo s-a îndrăgostit Dan de Vasilica. A fost dureros mai apoi, pentru că Dan era căsătorit cu Anda Călugăreanu.” Căsătoria lor a durat mai puţin de un deceniu şi a fost o relație cu năbădăi, pentru că actriţa a mai avut câteva aventuri erotice, printre care și una cu Gheorghe Dinică.

Publicat: 16 Oct. 2020, 13:39 Vedete
Pe aceeași temă